Bizcocho vegano de chocolate con frutos rojos

Ref: receta_247

Fácil

Dificultade

2 horas

Preparación

Sobremesa

Tipo

Empanada

Categoría

Ingredientes

  • 1 yogur de soja (200 g)
  • 5 g de levadura en polvo?
  • 1 pizca de sal marina
  • Ralladura de 1 limón
  • 5 cucharadas soperas de cacao puro en polvo

  • Tomando como medida el recipiente del yogur:
  • 4 vasitos de harina de espelta integral
  • 1 vasito de sirope de arroz
  • 1 vasito de bebida vegetal de avena
  • 1 vasito de aceite de oliva de primera presión en frío

  • Para el relleno del bizcocho:
  • Compota de frambuesas ecológica, sin azúcar añadido

  • Para la cobertura:
  • Crema de cacao para untar
  • Arándanos y frambuesas congeladas
  • Uvas rojas frescas
  • Grosella fresca
  • Hojitas de menta fresca

Pasos

1. Precalentar el horno por arriba y por abajo a 180º, mientras se prepara el bizcocho.

2. Mezclar en un bol todos los ingredientes húmedos (yogur de soja, bebida de avena, sirope de arroz y aceite) y remover bien.

3. Incorporar al bol la harina tamizada con un colador de malla fina, la levadura, la ralladura de limón, la sal y el cacao en polvo. Remover bien hasta obtener una masa homogénea.

4. Verter la masa en un molde para horno. Si no es de silicona, lo mejor será untarlo con aceite y/o cubrir con un papel vegetal de horno. Dar unos golpecitos al molde con el fin de repartir bien la masa.

5. Introducir en el horno a media altura y hornear durante unos 40 a 45 minutos.6. Retirar del horno y dejar enfriar unos 5 minutos antes de desmoldar.

7. Retirar del molde y colocar sobre una rejilla para que se enfríe con mayor facilidad y no acumule humedad en la base.

8. Cuando el bizcocho ya esté completamente frío, cortar por la mitad en sentido transversal y untar generosamente con compota de frambuesas.

9. Juntar las dos partes apretando suavemente.

10. Diluir la crema de avellanas y cacao con un poco de bebida de avena, de manera que quede una crema que sea fácil de extender por la parte superior del bizcocho con la ayuda de una cuchara.

11. Decorar el pastel con los frutos rojos y unas hojitas de menta fresca.  

borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

1 CACAO

Cacao en po 125 g

Cacao en po procedente da agricultura ecolóxica. Ideal para a elaboración de sobremesas e diferentes produtos de pastelería....

A Finestra sul Cielo

1FAFA

Fariña de espelta 500 gr

Fariña de espelta de agricultura ecolóxica, envasada en atmosfera protexida. Ideal para preparar calquera receita xa sexa doce ou salgada....

A Finestra sul Cielo

1MARIZ

Xarope de arroz 400 gr

Xarope de arroz 100% de agricultura ecolóxica. Feito usando encimas purificadas para a conversión de amidón de cereais nun azucre máis sinxelo. Este sistema permite obter unha malta máis rica en azucres simples, dando a posibilidade de producir maltas formadas por un só cereal. Ideal para endulzar infusións, tés ou cafés de cereais ou para untar en galletas ou tostadas....

A Finestra sul Cielo

1 LAMCO

compota de framboesas

Compota de framboesas procedente de agricultura ecolóxica certificada. Obténse da cocción da froita e mesturala con concentrado de mazá. Cun mínimo do 60-70% da mellor froita. Compota untable ideal para almorzar ou merenda. Perfecto tamén para a elaboración das sobremesas. Sen azucres engadidos...

A Finestra sul Cielo

2FREBEAV

Bebida de avea ecolóxica sen glute

Novidade única! Primeira bebida de avea sen glute nun recipiente de vidro. Feito con avea enteira, non contén azucres engadidos. Ademais, o vidro empregado é reciclado e reciclable, o que reduce o seu impacto ambiental e convértese nunha alternativa moi sostible. Un produto lixeiro de sabor auténtico ideal para beber só, acompañar café ou té e mesmo preparar deliciosas sobremesas veganas e sen glute. Produto non refrixerado.

SJA07

Yogur de soja natural 400g

Goza deste delicioso iogur vexetal natural nun formato de 400 g que se adapta a todos os usos, desexos e apetitos. Totalmente ecolóxico, é unha excelente alternativa ao leite, ideal para vexetarianos e veganos. Alto contido de proteína vexetal. Baixo en graxa e naturalmente baixo en graxa saturada. Sen glute. Soia francesa non transxénica.

Outros 6 produtos na mesma categoría: