quiche vegana con tofu

Ref: receita_307

Fácil

Dificultade

1 hora

Preparación

Maior

Tipo

Proteína vexetal

Categoría

Ingredientes

Ingredientes base:

2 cuncas de fariña de espelta

2 culleradas de sementes de chía

2 culleres de sopa de sementes de liño

2 culleradas de sementes de sésamo

1 cullerada de proteína de cánabo en po

1/2 cucharadita de bicarbonato de sodio

1/2 cucharadita de sal

50 ml de aceite de oliva

100 ml de auga 

 

Ingredientes para o recheo:

300 g de tofu

1 cunca de anacardos mollados en auga 

1 culler de sopa de levadura de cervexa

2 culleres de sopa de shoyu

2 culleradas de aceite de oliva

4 culleradas de auga 

1 cucharada de sementes de xirasol

Sal - pementa - ourego - allo seco - tomiño - AOVE

1 ramo de cereixa

1 montón de espárragos

1/2 cabaciño

200 g de cogomelo 

1 dente de allo

Perexil 

Pasos

Preparamos primero la masa: 

1.Trituramos las semillas en un molinillo.

2.Mezclamos todos los ingredientes secos en un bol.

3.Añadir el aceite y el agua y mezclamos hasta conseguir una masa compacta y elástica

4.Hacer una pelota y envolver en papel film. Guardar en la nevera una media hora. 

5.Pasado el tiempo extendemos  la masa con un rodillo.

6.Aceitamos un molde redondo y disponemos la masa en el molde eliminando la que sobresalga de los bordes con un cuchillo.

7.Pinchamos la base con un tenedor y horneamos unos 10 minutos a 180 grados, solo para que se tueste ligeramente.  

 Preparamos el relleno:

1. Sofreímos la verdura con el ajo rallado, el perejil picado, las semillas de girasol y el aceite durante unos minutos.

 2.Cortamos los cherry en rodajas, los aliñamos con un poco de shoyu y tomillo y reservamos.

3.Trituramos el tofu con los anacardos, y el resto de ingredientes, hasta conseguir una textura cremosa, si hace falta añadimos un poco más de agua. 

4.Incorporamos la verdura salteada a la crema de tofu y mezclamos bien.

5.Rellenamos el molde con la crema de tofu y decoramos con las puntas de los espárragos y los cherry.

6.Horneamos a 180 grados unos 20 minutos y servimos.  

imaxes de tarxetas

Emmanuela Gornati

Coach e chef vegano

@emanuela.gornati_chef

Empresaria, Coach sanitaria e Chef vegana, creadora do método Essenza
borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

1FAINFA

Fariña integral de espelta BIO

Fariña de espelta integral de agricultura ecolóxica envasada en atmosfera protectora. Ideal para a elaboración de calquera receita, xa sexa doce ou salgada....

A Finestra sul Cielo

1 CHÍA

Sementes de chía ecolóxicas 100% compostables

Sementes de chía ecolóxicas. Considerados un superalimento, son o vexetal con maior contido en Omega3, ademais dunha excelente fonte de fibra, fósforo, calcio, magnesio, potasio, ferro e selenio. Ideal para engadir a ensaladas, usar como ingrediente de sobremesas e pans OU preparar batidos... Agora nun recipiente 100% compostable!

A Finestra sul Cielo

1SEMILI

Sementes de liño ecolóxicas 100% compostables

Sementes de liño fonte de Omega 3 procedentes da agricultura ecolóxica. Ricos en ácidos graxos, proteínas e fibra, son ideais para enriquecer calquera tipo de prato ou engadir a pans e galletas. Pódese engadir moído a mingau, batidos ou iogures vexetais. Envasado en atmosfera protexida para preservar todos os seus nutrientes. Sen glúten. Agora en envases 100% compostables!

GO11

Polvo de cánabo orgánico

Proteína de cáñamo moído, rica en Omega 3. O cánabo contén todos os aminoácidos esenciais e os ácidos graxos esenciais para manter unha vida saudable. Ningunha outra planta proporciona proteína vexetal nunha forma tan fácil de dixerir nin presenta aceites esenciais nunha proporción tan perfecta para a vitalidade. Isto fai que sexa a proteína ideal para vexetarianos e deportes...

A Finestra sul Cielo

1SHOYU

Salsa de soja shoyu fermentada 250ml bio

Salsa de soia elaborada seguindo o mellor método tradicional (fermentación de 18 meses en barrica de madeira). Ideal para receitas a base de cereais, legumes, verduras e algas. ...

Prezo básico -10%

A Finestra sul Cielo

1TOFU01

Tofu natural ecolóxico sen glute

Comida elaborada con soia orgánica cultivada en Italia. O seu alto contido en proteínas vexetais convérteo nun produto imprescindible para aqueles que eliminaron a proteína animal da súa dieta. Cun sabor e suavidade únicos, esta referencia é un básico pola súa versatilidade na cociña: combina ben con alimentos máis fortes e tamén absorbe o sabor dos ingredientes...

A Finestra sul Cielo

1 TURNO

Sementes de xirasol peladas BIO 100% compostables

Sementes de xirasol peladas procedentes da agricultura ecolóxica. Ricos en ácidos graxos, son ideais para enriquecer calquera tipo de prato ou engadidos a pan e galletas. Envasado en atmosfera protexida para preservar todos os seus nutrientes. Sen glúten. Agora en envases 100% compostables!

Outros 6 produtos na mesma categoría:

Casa Grande de Xanceda

XANCE018

Mantequilla ecológica artesana pasteurizada 175g (cja 6 uds)

La mantequilla de Casa Grande de Xanceda es de producción 100% ecológica de vacas que salen a pastar todos los días. Su color amarillo pajizo es causa directa del pastoreo diario y garantía de un alto contenido en Omega3. Elaboran esta mantequilla con cariño y de forma completamente artesanal.

BioCool

BC007

Mango congelado BIO

Mango congelado ecológico a dados, listo para consumir. Úsalo como ingrediente para tus smoothies o prepara un rico pastel vegan con compota de mango. Una fruta muy versátil que no puede faltar en tu congelador. En envase de cartón.