Hojaldre navideño de seitán

Ref: receita_310

Fácil

Dificultade

1 hora

Preparación

Plato principal

Tipo

Nadal

Categoría

Ingredientes

1 paquete de seitán

150 g de setas mixtas frescas

Sal do mar

1/2 cebolla morada

1 dente de allo

Aceite de oliva virgen extra

1/2 vaso de vino blanco

1 puñado de nueces

1/4 de coliflor

Masa de hojaldre

Pate de setas

Semillas de sésamo para decorar

Salsa shoyu

Romero fresco y laurel 

Pasos

1. En un mixer troceamos el seitán y las nueces y reservamos.

2. Picamos la cebolla y el ajo junto con el romero.

3. Troceamos las setas y la coliflor.

4. En una sartén con dos cucharadas de aceite, sofreímos la cebolla con el ajo. Incorporamos las setas, la coliflor las nueces y una hoja de laurel.

5. Mezclamos bien todo y cocinamos unos 5 minutos.

6. Incorporamos el seitán y el shoyu y cocinamos 10 minutos más.

7. Extendemos la masa del hojaldre y pintamos el centro de la masa con el paté de setas.

8. Añadimos el relleno en el centro de la masa y cerramos el rollo, doblando la masa hacia el centro.

9.Perforamos con un tenedor la superficie del rollo y decoramos con semillas de sésamo.

10.Horneamos a 180 grados durante unos 25-30 minutos. Servir con verdura asada y salsa agridulce glaseada.

11. Para hacer la salsa glaseada: Mezclamos 2 cucharadas de shoyu 1 cucharada de concentrado de manzana, 1 cucharada de agua, una cucharada de aceite y 1/2 cucharita de maicena y cocinamos hasta que se espese.

imaxes de tarxetas

Emmanuela Gornati

Coach e chef vegano

@emanuela.gornati_chef

Empresaria, Coach sanitaria e Chef vegana, creadora do método Essenza
borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

1SEITAN01

Seitán natural BIO

Comida feita de trigo. Cun alto contido en proteína vexetal e baixo contido de graxa, o seitán natural é un produto ideal para aqueles que eliminaron a proteína animal da súa dieta. Cun sabor e textura únicos, esta referencia é un básico pola súa versatilidade na cociña. Apto para veganos....

A Finestra sul Cielo

1SHOYU

Salsa de soja shoyu fermentada 250ml bio

Salsa de soia elaborada seguindo o mellor método tradicional (fermentación de 18 meses en barrica de madeira). Ideal para receitas a base de cereais, legumes, verduras e algas. ...

A Finestra sul Cielo

1SESANE

Sésamo negro BIO 100% compostable

Sésamo negro orgánico, rico en calcio, ácidos graxos, proteínas e fibra. Cun sabor máis intenso e aromático que o sésamo branco, o sésamo negro é ideal para enriquecer calquera prato ou engadir a pans e galletas. Envasado en atmosfera protexida para preservar todos os seus nutrientes. Sen glúten. Agora en envases 100% compostables!

Outros 6 produtos na mesma categoría: