aperitivo de polenta

Ref: receita_310

Fácil

Dificultade

1 hora

Preparación

Aperitivo

Tipo

Nadal

Categoría

Ingredientes

1 vaso de polenta

3 vasos de agua

1 vaso de bebida de soja

1 cuchara sopera de caldo vegetal en polvo la Finestra

Sal- Aceite- laurel

Cúrcuma y pimienta

Para el topping:

Salsa pesto la Finestra

Paté de olivas 

1 manojo de tomate cherry

1 cucharada de shoyu

1 cucharada de concentrado de manzana

1 cucharada de aceite

Semillas de sésamo negro

Albahaca fresca o perejil.

Pesto vegano

Pasos

1. Ponemos el agua en una olla con el caldo, la sal y la hoja de laurel y lo llevamos a hervir. A continuación, incorporamos la cúrcuma la bebida vegetal y dos cucharadas de aceite.

2. Añadimos la polenta poco a poco, removiendo con la batidora para evitar que se formen grumos y cocinamos según las indicaciones del paquete.

3. Volcamos la polenta en una bandeja rectangular y dejamos enfriar.

4. Mientras tanto preparamos los tomates confitados:5. Mezclamos el shoyu con el aceite y el concentrado de manzana e incorporamos los cherry cortados por la mitad.

6. Mezclamos y horneamos a 170 grados durante unos 15 minutos.

7. Una vez que la polenta esté fría la cortamos en cuadrados con un cuchillo mojado de agua, para evitar que se pegue. Disponemos los cuadraditos de polenta en una bandeja y los decoramos con los topping de manera alternada.

8. El primero con salsa pesto, semillas de sésamo negro y las hojas de albahaca o perejil y el segundo con paté de aceitunas y los tomates confitados.

9. Servimos como aperitivo.

imaxes de tarxetas

Emmanuela Gornati

Coach e chef vegano

@emanuela.gornati_chef

Empresaria, Coach sanitaria e Chef vegana, creadora do método Essenza
borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

sunnita

1 CAPA

paté de olivas kalamon

Paté de olivas elaborado coa variedade de aceitunas kalamon caracterizadas polo seu sabor intenso e delicioso. Producido en Grecia con olivas procedentes da agricultura ecolóxica. Ideal para untar con galletas, mesturar con outros ingredientes ou crear salsas sofisticadas....

A Finestra sul Cielo

1 POLINT

Polenta de trigo integral instantánea

Polenta instantánea integral de agricultura ecolóxica. Ideal para preparar pratos tanto doces como salgados....

Vivibio

VBIO524

Bebida de soia natural sen glute

A bebida de soia sen glute Vivibio está elaborada con ingredientes 100% orgánicos de orixe vexetal. Cun baixo contido en graxas saturadas e un alto contido en proteínas, esta referencia é ideal para combinar co teu café da mañá ou engadir aos teus batidos. Non contén azucres engadidos. ...

A Finestra sul Cielo

1BROSL

Caldo vexetal instantáneo ecolóxico sen levadura

Caldo de verduras instantáneo en po elaborado con ingredientes procedentes da agricultura ecolóxica. Sen levadura e con aceite de oliva virxe extra. Ideal para darlle un toque de sabor único a calquera tipo de prato. ...

A Finestra sul Cielo

1SHOYU

Salsa de soja shoyu fermentada 250ml bio

Salsa de soia elaborada seguindo o mellor método tradicional (fermentación de 18 meses en barrica de madeira). Ideal para receitas a base de cereais, legumes, verduras e algas. ...

A Finestra sul Cielo

1PESTO

Pesto de verduras ecolóxica

Pesto de verduras elaborado con ingredientes procedentes da agricultura ecolóxica. Perfecto para combinar con pasta, quinoa o verduras....

A Finestra sul Cielo

1SESANE

Sésamo negro BIO 100% compostable

Sésamo negro orgánico, rico en calcio, ácidos graxos, proteínas e fibra. Cun sabor máis intenso e aromático que o sésamo branco, o sésamo negro é ideal para enriquecer calquera prato ou engadir a pans e galletas. Envasado en atmosfera protexida para preservar todos os seus nutrientes. Sen glúten. Agora en envases 100% compostables!

Outros 6 produtos na mesma categoría:

O Moulin du Pivert

LMP024

Galletas tentación coco y lima BIO 110g

Originales y sorprendentes galletas tentación que combinan el sabor más tropical de la gama tentación , con un intenso sabor del chocolate negro compensado con coco y con el frescor de la lima. Elaboradas con ingredientes de cultivo ecológico, sin aceite de palma y sin huevo. Se presentan en un cómodo formato monodosis para llevarlas donde prefieras y disfrutar de su sabor siempre que quieras.