Kimpira de zanahoria y algas

Ref: receta_224

Fácil

Dificultade

30 minutos

Preparación

Primeira

Tipo

Vexetal

Categoría

Ingredientes

  • Aceite de sésamo
  • 1 cenoria
  • 1 cucharada de algas hijiki dejadas en remojo
  • Shoyu
  • Limón
  • 1 vasito de té kukicha
  • Una cucharada de semillas de sésamo negro tostadas
  • Zumo de jengibre recién exprimido
  • Una pizca de sal marina no refinada

Pasos

1. Tirar el agua que hemos utilizado para el remojo de las algas hijiki y cocerlas durante 10 minutos en agua nueva de buena calidad.

2. Colar las algas y reservar.

3. Cortar las zanahorias en tiras finas.

4. Calentar una sartén pequeña de fondo grueso. Para nuestro propósito, una sartén yang de hierro fundido sería ideal.

5. Pincelar de aceite la sartén y añadir la zanahoria y la pizca de sal.

6. Saltear durante un minuto, incorporar las algas hijiki, seguir salteando un minuto más.

7. Añadir el vasito de té kukicha, cocer durante 10 minutos.

8. En el último momento, agregar unas gotas de shoyu.

9. Servir con zumo de jengibre, unas gotas de zumo de limón y sésamo negro tostado.

borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

1SESANE

Sésamo negro BIO 100% compostable

Sésamo negro orgánico, rico en calcio, ácidos graxos, proteínas e fibra. Cun sabor máis intenso e aromático que o sésamo branco, o sésamo negro é ideal para enriquecer calquera prato ou engadir a pans e galletas. Envasado en atmosfera protexida para preservar todos os seus nutrientes. Sen glúten. Agora en envases 100% compostables!

A Finestra sul Cielo

1 KUKI

Té Kukicha orgánico 100% libre de plástico

Té verde de tres anos cultivado na rexión de Uji, que produciu o té xaponés máis coñecido durante séculos. É nesta zona onde se cultivan, aínda hoxe de xeito tradicional, as plantas que se utilizan para elaborar o seu excelente té Kukicha....

A Finestra sul Cielo

1SHOYU

Salsa de soja shoyu fermentada 250ml bio

Salsa de soia elaborada seguindo o mellor método tradicional (fermentación de 18 meses en barrica de madeira). Ideal para receitas a base de cereais, legumes, verduras e algas. ...

A Finestra sul Cielo

1 OLISE

Aceite de sésamo orgánico

Aceite obtido a partir de sementes de sésamo ecolóxicas pulidas, moídas e prensadas en frío. Alto contido de ácidos graxos poliinsaturados. Ideal para cociñar, aderezar ensaladas e preparar salsas e sopas...

A Finestra sul Cielo

1 HIJI

Algas hijiki

Algas verde escura que medran nas rochas. Unha vez cocidos son un complemento delicioso para as ensaladas. Tamén se poden combinar con pratos vexetais crus ou cocidos. Uso recomendado: 4 gramos por persoa, equivalente a 1 pitada de alga cocida, unha vez á semana....

Outros 6 produtos na mesma categoría: