Galletas de garavanzos e chocolate

Ref: receta_153

Fácil

Dificultade

1 hora

Preparación

Galletas

Tipo

Sobremesas

Categoría

Ingredientes

100 g de garbanzos secos

5 cdas. de aceite de coco derretido (u otro)

3 cdas. de sirope de arroz 

2 cdas. de bebida vegetal

20 g de harina integral de avena 

40 g de algarroba (o cacao en polvo) 

1/2 cdta. de levadura en polvo

1/4 cdta. de sal

4 onzas de chocolate negro en trocitos 

Pasos

1. El día anterior a la preparación de las galletas deja los garbanzos a remojo en un bol con agua fuera del frigorífico durante 8-12 horas. 

2. Pasado el tiempo de remojo, escurre y lava bien los garbanzos. Pon una cazuela con agua al fuego y en el momento que comience a hervir incorpora los garbanzos. El agua debe ser abundante sobrepasando los garbanzos.

3. Cuece a fuego medio durante 90 minutos, si utilizas olla exprés el tiempo se reduce a 20 minutos.

4. Precalienta el horno a 180°C. En una batidora o procesador añade los garbanzos cocidos, el aceite de coco, el sirope de arroz y la bebida vegetal.

5. Tritura hasta obtener una mezcla homogénea. 

6. Vierte la mezcla en un bol y añade la harina, la algarroba, la levadura y la sal.

7. Mezcla todo bien con una espátula o cuchara. 

8. Por último, añade el chocolate en trocitos a la masa y mezcla hasta que esté bien repartido. 

9. Para formar las galletas coge porciones de masa con una cuchara y haz bolitas del mismo tamaño con tus manos, luego aplástalas y colócalas en una bandeja de horno forrada con papel vegetal.10. Hornea a 180°C durante 20 minutos. Deja enfriar en rejilla antes de probarlas.

*cda. = cucharada sopera *cdta. = cucharadita de postre

borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

1CECI

Garbanzos 100% compostables

Os garavanzos son un dos legumes máis nutritivos que existen xa que son moi ricos en proteínas e fibra. Tamén teñen infinitos usos, en sopas, guisos, como guarnición de pratos ou combinados con outras leguminosas. Procedentes da agricultura ecolóxica, tamén son perfectas para facer fariña de garavanzos ou hummus. Envasado en atmosfera protexida para preservar todos os seus nutrientes. Sen glúten. Agora en envases 100% compostables!

cocomi

CC01

Aceite de coco virxe ecolóxico 225 ml

Aceite de coco virxe elaborado só con cocos de Sri Lanka cultivados ecolóxicos. Elabórase mediante métodos de extracción e prensado en frío, sen afinar nin branquear, polo que mantén inalteradas todas as súas propiedades beneficiosas. Libre de colesterol e graxas trans. Ideal para cociñar, hornear ou como substituto da manteiga ou da margarina.

A Finestra sul Cielo

1MARIZ

Xarope de arroz 400 gr

Xarope de arroz 100% de agricultura ecolóxica. Feito usando encimas purificadas para a conversión de amidón de cereais nun azucre máis sinxelo. Este sistema permite obter unha malta máis rica en azucres simples, dando a posibilidade de producir maltas formadas por un só cereal. Ideal para endulzar infusións, tés ou cafés de cereais ou para untar en galletas ou tostadas....

A Finestra sul Cielo

2FREBEAV

Bebida de avea ecolóxica sen glute

Novidade única! Primeira bebida de avea sen glute nun recipiente de vidro. Feito con avea enteira, non contén azucres engadidos. Ademais, o vidro empregado é reciclado e reciclable, o que reduce o seu impacto ambiental e convértese nunha alternativa moi sostible. Un produto lixeiro de sabor auténtico ideal para beber só, acompañar café ou té e mesmo preparar deliciosas sobremesas veganas e sen glute. Produto non refrixerado.

A Finestra sul Cielo

1 FAINV

Avena integral

Avea integral de agricultura ecolóxica envasada en atmosfera protectora. Rico en cereais e fibra. Ideal para a elaboración de calquera receita, xa sexa doce ou salgada....

A Finestra sul Cielo

1POLP

algarroba en po

Algarroba en polvo procedente de agricultura ecológica. Ideal para la elaboración de postres o productos de pastelería....¡Ahora en envase compostable!

Outros 6 produtos na mesma categoría: