Sorbete de tomate

Ref: receta_153

Fácil

Dificultade

15 minutos

Preparación

sopas y cremas

Tipo

Aperitivo

Categoría

Ingredientes

300 ml de bebida de avena en vidrio

5 tomates pera maduros

Zumo y ralladura de 1/2 limón

2 cdas. de sirope de arroz

4 hojas de albahaca fresca

Para servir

Trozos de limón

Hojas de albahaca fresca

Pasos

1.Para pelar los tomates lo más fácil es escaldarlos. Haz un corte superficial en forma de cruz en la base de los tomates. Introdúcelos en una cazuela con agua hirviendo y una vez que vuelva a hervir déjalos 2 minutos. Saca del agua y en cuanto se templen podrás pelarlos fácilmente.

2.Pon en una batidora la bebida de avena, los tomates pelados, la ralladura, el zumo de limón, el sirope de arroz y las hojas de albahaca. Tritura hasta que no queden grumos.

3.Vierte la mezcla en cubiteras o en un túper. Deja en el congelador como mínimo 6 horas.

4.Saca los cubitos de tomate del congelador y deja que se ablanden 5 minutos para poder triturarlos fácilmente.

5.Ponlos en el vaso de la batidora y tritura a máxima potencia 1 minuto.

6. Sirve el sorbete de tomate en copas o vasos y decora con un trocito de limón y unas hojas de albahaca.

borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

2FREBEAV

Bebida de avea ecolóxica sen glute

Novidade única! Primeira bebida de avea sen glute nun recipiente de vidro. Feito con avea enteira, non contén azucres engadidos. Ademais, o vidro empregado é reciclado e reciclable, o que reduce o seu impacto ambiental e convértese nunha alternativa moi sostible. Un produto lixeiro de sabor auténtico ideal para beber só, acompañar café ou té e mesmo preparar deliciosas sobremesas veganas e sen glute. Produto non refrixerado.

A Finestra sul Cielo

1MARIZ

Xarope de arroz 400 gr

Xarope de arroz 100% de agricultura ecolóxica. Feito usando encimas purificadas para a conversión de amidón de cereais nun azucre máis sinxelo. Este sistema permite obter unha malta máis rica en azucres simples, dando a posibilidade de producir maltas formadas por un só cereal. Ideal para endulzar infusións, tés ou cafés de cereais ou para untar en galletas ou tostadas....

Outros 6 produtos na mesma categoría: