Panna cotta de pexego e cardamomo

Ref: receta_401

Fácil

Dificultade

15 minutos

Preparación

Sobremesas

Tipo

Cuchara

Categoría

Ingredientes

300 ml de bebida de avena en vidrio

200 ml de nata de soja para cocinar

2 cdas. de sirope de arroz

4 vainas de cardamomo

1 g de agar agar

Pistachos troceados para decorar

compota de pexego

2 melocotones maduros

1 cda. de zumo de limón

4 cdas. de agua

Pasos

1. Para la panna cotta, pon en un cazo fuera del fuego la bebida de avena, la nata, el sirope de arroz, las vainas de cardamomo y el agar agar. Bate con unas varillas o tenedor hasta que el agar agar se disuelva.

2. Calienta a fuego medio y cuando llegue a ebullición retira del fuego. Deja enfriar para que la bebida de avena se infusione con el cardamomo.

3. Retira las vainas de cardamomo con un colador y reparte la mezcla en 3 vasos. Deja enfriar en la nevera unas 4-5 horas como mínimo.

4. Cuando la panna cotta haya cuajado, prepara la compota de melocotón. Pon en un cazo los melocotones pelados y troceados junto con el zumo de limón y el agua. Cocina a fuego medio unos 10 minutos hasta que estén blandos. Luego tritura con la batidora de mano y la compota estará lista.

5. Cuando se haya enfriado un poco esta mezcla, repártela entre los 3 vasos donde tenemos la panna cotta ya solidificada. Deja enfriar en la nevera 1 hora más.

6. Antes de servir la panna cotta decora con unos trocitos de pistacho por encima. Se puede conservar hasta 3 días en la nevera.

borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

2FREBEAV

Bebida de avea ecolóxica sen glute

Novidade única! Primeira bebida de avea sen glute nun recipiente de vidro. Feito con avea enteira, non contén azucres engadidos. Ademais, o vidro empregado é reciclado e reciclable, o que reduce o seu impacto ambiental e convértese nunha alternativa moi sostible. Un produto lixeiro de sabor auténtico ideal para beber só, acompañar café ou té e mesmo preparar deliciosas sobremesas veganas e sen glute. Produto non refrixerado.

SJA28

Crema de soia para cociñar 200 ml

A nata é unha especialidade culinaria a base de soia de orixe 100% vexetal, unha alternativa perfecta á nata de leite, ideal para vexetarianos e veganos. Un ingrediente culinario co que podes crear pratos lixeiros e creativos. Ideal para pratos de pasta, arroces, salsas, bechamel ou sobremesas. Sen azucres engadidos. Alto en omega 3.

A Finestra sul Cielo

1MARIZ

Xarope de arroz 400 gr

Xarope de arroz 100% de agricultura ecolóxica. Feito usando encimas purificadas para a conversión de amidón de cereais nun azucre máis sinxelo. Este sistema permite obter unha malta máis rica en azucres simples, dando a posibilidade de producir maltas formadas por un só cereal. Ideal para endulzar infusións, tés ou cafés de cereais ou para untar en galletas ou tostadas....

Outros 6 produtos na mesma categoría: