pudim

Ref: receita_9

Fácil

Dificultade

1 hora

Preparación

Sobremesa

Tipo

Empanada

Categoría

Ingredientes

  • 200 g de polenta integral instantánea
  • 1 l de bebida de arroz ou parte de leite de coco (800 ml de arroz e 200 ml de coco)
  • Pel finamente ralada dunha laranxa ou dun limón
  • 20 ml de auga de azahar
  • 50 g de albaricoques secos orgánicos, picados moi pequenos
  • 50 gramos de pasas
  • 20 g de coco relado
  • 1 cucharadita de vainilla en po
  • Un chisco de sal mariño
  • Uns 300 gr de froita de tempada picada (cereixa, amorodo, pexego ou outra) Melaza de cebada (estilo caramelo)

 

  • cobertura opcional
  • 20 ml de aceite de xirasol
  • 2 culleres de té pequenas de cacao en po
  • 2 culleradas de xarope de arroz
  • Un chisco de vainilla en po
  • 50 gr de améndoas brancas ou peladas fileteadas e lixeiramente tostadas
  • Follas de menta

Pasos

1. En una olla ponemos a cocer la leche y la fruta seca. Vamos añadiendo la polenta en forma de lluvia sin parar de remover. Lo llevamos a ebullición poco a poco; pueden ser hasta 10 minutos. Al final debe estar unos pocos minutos burbujeando

2. Añadimos el coco, la ralladura y la vainilla (o canela si no tenemos). Ponemos también la y cuando vemos que se espesa mucho y se empieza a pegar en el fondo, retiramos del fuego

3. Para preparar el coulís de cacao calentamos en un minicacito 20 ml aceite girasol, 2 cucharaditas de cacao en polvo y 2 cucharadas de melaza de arroz. Añadimos una pizca de vainilla en polvo. Reservamos las hojas de menta y las almendras

4. Para el montaje ponemos en un molde alargado una cantidad a gusto de melaza de cebada (es muy densa, no os preocupéis, que con el calor del pudding se extiende) y vertemos encima la polenta bien caliente. Dejamos enfriar y la guardamos en la nevera. Incluso mejor comer al día siguiente. Desmoldamos y veremos que la melaza parecerá puro caramelo. Para servir, cortamos y vertemos el coulís de cacao caliente y la almendrita por encima. Decoramos con las hojas de menta

borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

1 POLISTA

polenta instantánea

Polenta instantánea de agricultura ecolóxica. Ideal para preparar pratos tanto doces como salgados....

A Finestra sul Cielo

1BERI

bebida de arroz

Deliciosa bebida de arroz vexetal sen azucre engadido. O sabor doce procede da transformación enzimática do arroz. Feito con grans integrais de arroz italiano orgánico. A alternativa sen glute ao leite de vaca.

A Finestra sul Cielo

1 DE MARZO

Malta de cebada 400 gr

Xarope de malta de cebada procedente da agricultura ecolóxica. Feito usando encimas purificadas para a conversión de amidón de cereais nun azucre máis sinxelo. Ideal para endulzar infusións, tés ou cafés de cereais, ou para untar biscoitos ou tostadas....

A Finestra sul Cielo

1 CACAO

Cacao en po 125 g

Cacao en po procedente da agricultura ecolóxica. Ideal para a elaboración de sobremesas e diferentes produtos de pastelería....

A Finestra sul Cielo

1MARIZ

Xarope de arroz 400 gr

Xarope de arroz 100% de agricultura ecolóxica. Feito usando encimas purificadas para a conversión de amidón de cereais nun azucre máis sinxelo. Este sistema permite obter unha malta máis rica en azucres simples, dando a posibilidade de producir maltas formadas por un só cereal. Ideal para endulzar infusións, tés ou cafés de cereais ou para untar en galletas ou tostadas....

Outros 6 produtos na mesma categoría: