Panellets de dátiles

Ref: receta_55

Fácil

Dificultade

45 minutos

Preparación

Sobremesa

Tipo

Nadal

Categoría

Ingredientes

  • 10 dátiles deshuesados 
  • 2 boniatos 
  • 5 cucharadas soperas de almendra en polvo
  • 2 cucharadas de sirope de arroz
  • Unas gotas de esencia de rosas
  • 1 cucharada de piñones
  • Hebras de azafrán

Pasos

1.Pelar y cortar los boniatos en lonchas finas Cocinar al vapor con una pizca de sal.

2.Calentar en una cazuela pequeña la melaza de arroz junto con las hebras de azafrán.

3.Añadir la almendra y el boniato hecho puré junto a las gotas de esencia de rosas hasta conseguir una pasta.

4.Rellenar los dátiles cuidadosamente con la pasta.

5.Tostar ligeramente los piñones.

6.Decorar los dátiles con piñones.

borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

1FARIMAN

Fariña de améndoa BIO - 100% compostable

Fariña de améndoa de agricultura ecolóxica, elaborada a partir da trituración de froitos secos pelados. Ideal para preparar receitas tanto doces como salgadas....

A Finestra sul Cielo

1MARIZ

Xarope de arroz 400 gr

Xarope de arroz 100% de agricultura ecolóxica. Feito usando encimas purificadas para a conversión de amidón de cereais nun azucre máis sinxelo. Este sistema permite obter unha malta máis rica en azucres simples, dando a posibilidade de producir maltas formadas por un só cereal. Ideal para endulzar infusións, tés ou cafés de cereais ou para untar en galletas ou tostadas....

Outros 6 produtos na mesma categoría: