sopa de miso

Ref: receta_74

Fácil

Dificultade

45 minutos

Preparación

Sopa

Tipo

Sopa

Categoría

Ingredientes

  • 1 tira de algas wakame de 4 cms
  • 1/2 cebolla cortada en cuadritos pequeños
  • 2 setas shiitake a remojo
  • 1/2 zanahoria cortada a rodajas muy finas
  • 1 trozo de jengibre
  • 1 cuchara sopera de miso de arroz
  • Un poco de cebollinos o perejil
  • Aceite de sésamo tostado
  • Sal do mar

Pasos

1. Filetear las setas, eliminando el tallo.

2. Cortar en trozos muy pequeñitos las algas wakame.

3. Añadir un poco de aceite de sésamo a una cazuela. Cuando el aceite esté caliente, saltear las verduras incluyendo las setas y las algas.

4. Añadir 750 ml de agua y cocer a fuego alto 10 minutos con una pizca de sal. Sacar un poco de caldo, diluir el miso de arroz y verter de nuevo en el caldo. Cocer a fuego bajo 3 minutos más. (El miso no debe hervir)

5. Servir con un chorro de zumo de jengibre y algunos cebollinos crudos por encima.

imaxes de tarxetas

Patricia Restrepo

Directora del IME

@patriciarestrepomacrobiotica

Directora del Instituto Macrobiótico de España y consultora macrobiótica
borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

1WAK

Alga wakame deshidratada BIO 100% compostable

A alga Wakame verde escuro crece nas fortes correntes oceánicas e é ideal para engadir a ensaladas, sopas, guisos, pratos de verduras e legumes. A cantidade recomendada é de 2 gramos por persoa e día. ...

A Finestra sul Cielo

1MISORI

Arroz miso BIO 300 gr

O miso é o resultado dunha coñecida maduración, de aproximadamente un ano de duración, de soia, sales e cereais, realizada en grandes cubas de cedro. Este proceso dá lugar a unha pasta escura e moi saborosa que se emprega principalmente xunto cos cubos de caldo na elaboración de sopas, salsas e condimentos diversos. O arroz miso, elaborado con soia, arroz integral e sal, ten un...

A Finestra sul Cielo

1SESANE

Sésamo negro BIO 100% compostable

Sésamo negro orgánico, rico en calcio, ácidos graxos, proteínas e fibra. Cun sabor máis intenso e aromático que o sésamo branco, o sésamo negro é ideal para enriquecer calquera prato ou engadir a pans e galletas. Envasado en atmosfera protexida para preservar todos os seus nutrientes. Sen glúten. Agora en envases 100% compostables!

Outros 6 produtos na mesma categoría: