Nutricionalmente Perfectos: Arroz al wok

Ref: receta_282

Fácil

Dificultade

45 minutos

Preparación

Primeira

Tipo

Cereales

Categoría

Ingredientes

  • 100 gr de arroz integral cocido
  • 50 gr tofu previamente marinado  
  • 1 cebolla
  • 100 gr de col de repollo
  • Judías verdes
  • 1 pimentón rojo
  • Germinados de soja
  • Tamari o shoyu
  • Crema de coco 
  • 1 trozo jengibre
  • Limonaria
  • Aceite de sésamo

Pasos

1.Cortar la cebolla, las judías y el pimentón rojo en tiras.

2. Cortar el tofu en cubos.

3. Calentar un wok, añadir aceite de sésamo.

4. A fuego alto saltear las verduras hasta que queden al dente.

5. Añadir el arroz y  el tofu, saltear un poco más.

6. Incorporar el zumo de jengibre y el tamari.

 Paralelamente

1. Cortar la vara de lemon gras o limonaria.

2. Cocer en la crema de coco.

3. Bañar el arroz con esta salsa.

imaxes de tarxetas

Patricia Restrepo

Directora del IME

@patriciarestrepomacrobiotica

Directora del Instituto Macrobiótico de España y consultora macrobiótica
borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

1 MOLTÍN

arroz integral redondo

Arroz integral redondo de agricultura ecolóxica incluído nunha completa gama de arroz italiano con diferentes variedades: marrón, branco, redondo, longo, selva, negro e aromático tailandés. Perfecto para combinar con calquera condimento....

A Finestra sul Cielo

1 TALLA

Tamari ecolóxico 250 ml

O tamari preparado con soia e sal, é un produto denso, rico e saboroso. Elaborado seguindo o mellor método tradicional (fermentación de 18 meses en barrica de madeira), é ideal para enriquecer e aromatizar receitas a base de cereais, legumes, verduras, algas, arroz, pasta ou ensaladas...

cocomi

CC24

Crema de coco para cociñar BIO

Crema de coco para cociñar cocomi elaborada con ingredientes de cultivo ecolóxico. Ideal para dar sabor e cremosidade a sopas, sobremesas, batidos tailandeses e un sinfín de opcións. 100% vegano...

A Finestra sul Cielo

1TOFU01

Tofu natural ecolóxico sen glute

Comida elaborada con soia orgánica cultivada en Italia. O seu alto contido en proteínas vexetais convérteo nun produto imprescindible para aqueles que eliminaron a proteína animal da súa dieta. Cun sabor e suavidade únicos, esta referencia é un básico pola súa versatilidade na cociña: combina ben con alimentos máis fortes e tamén absorbe o sabor dos ingredientes...

Outros 6 produtos na mesma categoría:

Casa Grande de Xanceda

XANCE018

Mantequilla ecológica artesana pasteurizada 175g (cja 6 uds)

La mantequilla de Casa Grande de Xanceda es de producción 100% ecológica de vacas que salen a pastar todos los días. Su color amarillo pajizo es causa directa del pastoreo diario y garantía de un alto contenido en Omega3. Elaboran esta mantequilla con cariño y de forma completamente artesanal.