Lasaña vegana con tempeh boloñesa

Ref: receita_307

Fácil

Dificultade

1 hora

Preparación

Pasta

Tipo

Segundo Plato

Categoría

Ingredientes

Hojas de lasaña

250 g de tempeh

1 cenoria

1 tallo de apio

1/2 cebolla

Sal do mar

Aceite de oliva

Romero- laurel

1 dente de allo

200 g de salsa de tomate triturado Alce Nero

Shoyu

 

Bechamel:

70 g harina de espelta blanca  o kamut

700 ml bebida vegetal

70 ml de aceite de oliva virgen extra

Nuez moscada

Laurel

Sal do mar

Pasos

Primero preparamos la bechamel:

1.En un cazo vertemos la harina y el aceite. Mezclamos bien y cocinamos hasta conseguir una pasta dorada y suave. Añadimos la bebida y mezclamos bien con una varilla para evitar que se formen grumos.

2.Cocinamos a fuego medio removiendo energéticamente hasta que la salsa coja consistencia y cuerpo.

3.Una vez transcurrido el tiempo, apagamos el fuego y añadimos pimienta, sal y nuez moscada. 

Preparamos la boloñesa:

1.En un procesador picamos el ajo, la cebolla, la zanahoria y el apio.

2.Picamos el tempeh y lo reservamos

3.En una olla ponemos a sofreír la verdura con dos cucharadas de aceite de oliva y una pizca de sal hasta que quede dorado.

4.Incorporamos el tempeh y las hierbas aromáticas junto con un chorrito de shoyu. Removemos unos minutos más

5.Añadimos la salsa de tomate y cocinamos tapando la sartén, a fuego medio durante unos 15-20 minutos.

6. Apagar y dejar reposar.

7.Mientras tanto hervimos las láminas de pasta en abundante agua salada. Las escurrimos y las disponemos en un plato, separándolas para que no se queden pegadas.

8.Montamos nuestra lasaña poniendo en la base de una bandeja de horno unas cucharadas de aceite de oliva junto a unas cucharadas de bechamel y boloñesa. Esparcimos bien por toda la base y disponemos las capas de pasta hasta terminar con una última capa de bechamel.

9.Horneamos unos 30 minutos y servimos.

imaxes de tarxetas

Emmanuela Gornati

Coach e chef vegano

@emanuela.gornati_chef

Empresaria, Coach sanitaria e Chef vegana, creadora do método Essenza
borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

Alce Negro

AN012

lasaña de trigo duro

Lasaña de trigo duro Alce Nero elaborada con trigo ecolóxico 100% italiano. Esta lasaña destaca pola súa consistencia máis rugosa e porosa, que absorbe mellor os condimentos e salsas, ofrecendo un sabor máis intenso. É posible cociñalo directamente no forno, sen precociñar, para unha preparación máis rápida. Unha opción que adorará a toda a familia!...

A Finestra sul Cielo

1TEMPEH01

Tempeh a la plancha BIO

Comida elaborada con soia ecolóxica. Cun alto contido en proteína vexetal, o tempeh natural é un recurso ideal pola súa versatilidade na cociña. Podes cortalo en tiras e facer un wok de verduras, fideos de soba e tempeh. Apto para veganos....

Alce Negro

AN057

Salsa de tomate con albahaca BIO

Salsa de tomate aromática cun delicioso e delicado toque de albahaca para engadir a calquera receita e gozar dunha salsa cun sabor natural e inconfundible. Feito con ingredientes 100% orgánicos e de alta calidade....

A Finestra sul Cielo

1SHOYU

Salsa de soja shoyu fermentada 250ml bio

Salsa de soia elaborada seguindo o mellor método tradicional (fermentación de 18 meses en barrica de madeira). Ideal para receitas a base de cereais, legumes, verduras e algas. ...

Outros 6 produtos na mesma categoría: