arroz chai

Ref: receta_153

Fácil

Dificultade

30 minutos

Preparación

Sobremesa

Tipo

Individual

Categoría

Ingredientes

150 g de arroz redondo

2 ramas de canela

3 cardamomo

3 clavos de olor

2 anís estrellado (opcional)

2 granos de pimienta

1 cda. de jengibre en polvo 

1200 ml de bebida de arroz 

3 cdas. de sirope de arroz 

Pipas caramelizadas

50 g de pipas

1 cda. de sirope de arroz

Pasos

1.Empieza tostando las especias (canela, cardamomo, clavos, anís y pimienta) en una cazuela sin aceite durante 3-4 minutos. 

2.Añade el arroz, la bebida vegetal, y el jengibre en polvo. Cuece a fuego medio durante unos 25 minutos, removiendo de vez en cuando.

3.El arroz debe quedar blando y no demasiado espeso, al enfriarse espesará más.Una vez esté listo, apaga el fuego y añade el sirope de arroz removiendo bien.

4.Retira las especias y vierte el arroz en vasos o boles.

5.Deja enfriar a temperatura ambiente y luego guárdalos en la nevera.

6.Para servir decora cada vaso de arroz chai con pipas caramelizadas y espolvorea con un poco de jengibre.

7.Pipas caramelizadas: primero tuesta las pipas en una sartén sin aceite unos 3-4 minutos. Añade el sirope de arroz, mezcla bien y cocina 8 minutos.

8.Saca las pipas caramelizadas sobre un trozo de papel vegetal para que no se peguen. Deja que se enfríen en la nevera hasta que estén crujientes. 

cda. / cdas. = cucharada sopera / cucharadas soperascdta. / cdtas. = cucharadita de postre / cucharaditas de postre

borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

1 MOLTÍN

arroz integral redondo

Arroz integral redondo de agricultura ecolóxica incluído nunha completa gama de arroz italiano con diferentes variedades: marrón, branco, redondo, longo, selva, negro e aromático tailandés. Perfecto para combinar con calquera condimento....

A Finestra sul Cielo

1ZEP

Polvo de xenxibre orgánico

Condimento aromatizante da raíz seca e moída de xenxibre. Ideal para facer doces, pan de xenxibre, aromatizar galletas ou engadir ao té. En recipiente de vidro. 100% ecolóxico.

Prezo base -15%

A Finestra sul Cielo

1FREBERI

Bebida de arroz sen glute

Exquisita bebida de arroz 100% vexetal sen glute elaborada con arroz italiano de alta calidade. Sen azucres engadidos. O sabor doce procede da transformación enzimática do arroz. Elaborado con auga de manancial e caracterizado por un sabor suave e delicado. Ideal como alternativa ao leite para o almorzo ou a merenda. Perfecto tamén na elaboración de purés, cremas e sobremesas de todo tipo.

A Finestra sul Cielo

1MARIZ

Xarope de arroz 400 gr

Xarope de arroz 100% de agricultura ecolóxica. Feito usando encimas purificadas para a conversión de amidón de cereais nun azucre máis sinxelo. Este sistema permite obter unha malta máis rica en azucres simples, dando a posibilidade de producir maltas formadas por un só cereal. Ideal para endulzar infusións, tés ou cafés de cereais ou para untar en galletas ou tostadas....

Outros 6 produtos na mesma categoría:

Vacka

VACKA006

Queso vegano crema bio con cebollino Väcka bio 150g

Delicioso queso crema vegano con cebollino, fermentado ecológico sin pasteurizar. Aporta probióticos naturales y es ideal para agregar en salsas, postres o bocadillos o como complemento para ensaladas. De textura suave y sabor levemente acido producido por la fermentación natural que a su vez aporta probióticos. ¡Disfrútalo!