Tapa de tempeh

Ref: receta_303

Fácil

Dificultade

1 hora

Preparación

Aperitivo

Tipo

Proteína vexetal

Categoría

Ingredientes

1 paquete  de tempeh a la planxa

1 taza de mijo

200 g Setas Portobello 

Perejil fresco

1 dente de allo 

1/2 cebolla roja

Aceite de oliva virgen extra

Sal marina - pimienta

Tamari 

 

 

Para la veg-mayonesa:

150 ml de bebida de soja

150 ml de aceite de girasol desodorizado y prensado en frío 

1 cucharada de vinagre de arroz 

1/2 cucharita de cúrcuma 

Pimienta al gusto

Pasos

1. Cocinamos el mijo con el doble de agua y una cucharita de sal durante 15-20 min hasta que se haya absorbido toda el agua.2. Picamos finamente las setas, el ajo y la cebolla y los salteamos en una sartén con un poquito de aceite y sal.3. Añadimos el temphe picado a cubitos pequeñitos y la salsa de soja, cocinamos unos 10 minutos más.4.En un procesador de alimentos trituramos el mijo, el temphe y el perejil pocos minutos, sin pasarse para que  la masa no se quede demasiado cremosa.5. Con las manos húmedas cogemos una cucharada sopera de la masa y le damos formas de croquetas presionando con las manos. Puedes elegir la forma que más te guste redonda o alargada.6. Disponemos las croquetas en una bandeja de horno forrada con papel para hornear, le vertemos encima un poquito de aceite de oliva y cocinamos a 200 grados durante unos 15-20 minutos.7.Mientras se cocina. Preparamos la veg-mayonesa: ponemos todos los ingredientes en un vaso de la batidora   y batimos lentamente hasta conseguir una textura cremosa. 3.    Servimos La croquetas con la veg-mayonesa y una ensalada, ideal como tapas o aperitivo. 
imaxes de tarxetas

Emmanuela Gornati

Coach e chef vegano

@emanuela.gornati_chef

Empresaria, Coach sanitaria e Chef vegana, creadora do método Essenza
borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

1TEMPEH01

Tempeh a la plancha BIO

Comida elaborada con soia ecolóxica. Cun alto contido en proteína vexetal, o tempeh natural é un recurso ideal pola súa versatilidade na cociña. Podes cortalo en tiras e facer un wok de verduras, fideos de soba e tempeh. Apto para veganos....

A Finestra sul Cielo

1MIG

Millo pelado 100% compostable

Millo de agricultura ecolóxica, fácil de dixerir e moi enérxico. Pódese combinar con vexetais, engadir a sopas e ensaladas ou usar como substituto de pasta e arroz. Tamén se poden preparar hamburguesas vexetais. Envasado en atmosfera protexida para preservar todos os seus nutrientes. Sen glúten. Agora en envases 100% compostables!

A Finestra sul Cielo

1SHOYU

Salsa de soja shoyu fermentada 250ml bio

Salsa de soia elaborada seguindo o mellor método tradicional (fermentación de 18 meses en barrica de madeira). Ideal para receitas a base de cereais, legumes, verduras e algas. ...

Vivibio

VBIO524

Bebida de soia natural sen glute

A bebida de soia sen glute Vivibio está elaborada con ingredientes 100% orgánicos de orixe vexetal. Cun baixo contido en graxas saturadas e un alto contido en proteínas, esta referencia é ideal para combinar co teu café da mañá ou engadir aos teus batidos. Non contén azucres engadidos. ...

A Finestra sul Cielo

1ACIRI

Vinagre de arroz integral 250 ml

El vinagre de arroz integral es un apetitoso condimento elaborado a partir de fermentar durante un año el arroz en tinas de terracota, para convertirlo primero en alcohol y después en vinagre. Su sabor, siendo menos ácido, más suave y lleno que el vinagre de vino, se combina perfectamente con cualquier plato de cereales, verduras y algas, resaltando su sabor sin modificarlo. Puede utilizarse como sust...

A Finestra sul Cielo

1CURCU

Cúrcuma en po orgánico

Especia culinaria de cor laranxa con aroma potente, ideal para acompañar pratos de verduras, cereais, guisos veganos, arroces, etc. Na medicina ayurvédica, a cúrcuma foi considerada un protector do estómago e un antiinflamatorio natural con infinitas propiedades antioxidantes. Agora nun recipiente de vidro.

A Finestra sul Cielo

1 OLIXI

Aceite de sementes de xirasol ecolóxico

Aceite de xirasol procedente da agricultura ecolóxica. Pódese usar tanto para cociñar como para servir frío. Ideal tamén para facer salsas. Naturalmente rico en ácidos graxos poliinsaturados esenciais como omega 6 e vitamina E....

Outros 6 produtos na mesma categoría: