Estofado de mijo y garbanzos

Ref: receta_1

Fácil

Dificultade

40 minutos

Preparación

Guiso

Tipo

sopas

Categoría

Ingredientes

1 vaso de garbanzos dejados a remojo con un poco de alga kombu

4 vasos de agua

½ vaso de mijo lavado

Una rodaja de calabaza

Una cebolla

Una cucharada de miso de garbanzos

Una cucharada de aceite de oliva

Una pizca de cominos

Una pizca de cúrcuma

Sal al gusto

Pasos

1. Lavar los garbanzos ya remojados y llevar a cocer en la olla rápida con el alga kombu.

2. Saltear con un poco de aceite la calabaza, la cebolla, la cúrcuma y unos granos de comino.

3. Cuando los garbanzos estén blandos, incorporar el salteado junto con el mijo previamente lavado con un poco de sal.

4. Dejar cocer durante 15 minutos más.

5. Añadir el miso en el último momento.

Este plato será de consistencia caldosa.

Se puede servir con un poco de perejil.

imaxes de tarxetas

Patricia Restrepo

Directora del IME

@patriciarestrepomacrobiotica

Directora del Instituto Macrobiótico de España y consultora macrobiótica
borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

1MIG

Millo pelado 100% compostable

Millo de agricultura ecolóxica, fácil de dixerir e moi enérxico. Pódese combinar con vexetais, engadir a sopas e ensaladas ou usar como substituto de pasta e arroz. Tamén se poden preparar hamburguesas vexetais. Envasado en atmosfera protexida para preservar todos os seus nutrientes. Sen glúten. Agora en envases 100% compostables!

A Finestra sul Cielo

1MIGAR

Miso de garavanzos ecolóxico sen pasteurizar

Descubre o novo miso de garavanzos de Finestra sul Cielo. Un miso sen soia e sen pasteurizar, elaborado cun 47% de garavanzos ecolóxicos, arroz fermentado e sal mariño. Elabórase seguindo métodos tradicionais xaponeses e fermenta durante 2-3 meses, dándolle un sabor rico e suave que combina o sabor doce dos garavanzos co sabor umami do miso tradicional. Moi versátil na cociña, permite preparar unha rica sopa de miso, guisos de vexetais, utilizalo como aderezo ou mesmo darlle un toque salgado a unha deliciosa tosta de miso de tahini, aguacate e garavanzos.

A Finestra sul Cielo

1CURCU

Cúrcuma en po orgánico

Especia culinaria de cor laranxa con aroma potente, ideal para acompañar pratos de verduras, cereais, guisos veganos, arroces, etc. Na medicina ayurvédica, a cúrcuma foi considerada un protector do estómago e un antiinflamatorio natural con infinitas propiedades antioxidantes. Agora nun recipiente de vidro.

machandel

MC018

Garbanzos BIO Demeter

Os garavanzos son un dos legumes máis nutritivos que existen xa que son moi ricos en proteínas e fibra. Tamén posúen moitos minerais, especialmente fósforo, ferro e magnesio e son especialmente ricos en vitaminas B1, B6 e ácido fólico. Podes engadilos a ensaladas ou pratos quentes no inverno. Con ingredientes 100% orgánicos e procedentes da agricultura biodinámica. Certificación Demeter.

Outros 6 produtos na mesma categoría: