Natillas de laranxa con bolo de chocolate

Ref: receta_77

Fácil

Dificultade

1 hora

Preparación

Sobremesa

Tipo

Individual

Categoría

Ingredientes

  • Para las natillas:
  • 500 ml de bebida vegetal de avena sin gluten
  • Zumo de 1 naranja
  • 1 palo de canela
  • 1 cascara de naranja
  • 30 gr de almidón de maíz
  • Una pizca de cúrcuma
  • 1 naranja
  • Sirope de arroz al gusto

  •  
  • Para el bizcocho:
  • 250 gr de harina integral de trigo
  • 50 gr de cacao puro
  • 125 ml de sirope de arroz
  • 125 gr de aceite de girasol exprimido en frío
  • 250 ml de bebida de soja
  • 2 cucharaditas de levadura para pasteles

 

  • Para la naranja macerada:
  • 85 gr de agave
  • 85 ml de agua
  • 60 ml de vinagre de umeboshi

Pasos

1. Para las natillas, ponemos la bebida de avena sin gluten a calentar reservando un poco del líquido para deshacer el almidón de maíz. Añadimos el zumo de naranja, la cascara de naranja y el palo de canela, deshacemos el almidón de maíz con la bebida reservada y lo echaremos en las natillas cuando estén calientes y esperaremos que se espesen. Daremos color con un poco de cúrcuma y reservamos.2. Para la elaboración del bizcocho, mezclamos los ingredientes secos y después batimos los ingredientes líquidos, luego los juntamos y los ponemos en el horno a 170º durante 30/35 minutos.3. Seguidamente, procedimos a la elaboración de la naranja macerada. Para ello, pelamos la naranja y cortamos los gajos procurando que no quede ninguna piel blanca. Hacemos un jarabe con el agua, el agave y el vinagre de umeboshi y ponemos a macerar dentro los gajos de naranja hasta que montemos el plato.4. Montamos el postre en una copa alternando capas de bizcocho y natillas terminando con una de natillas. Colocamos los gajos de naranja y una cucharada del jarabe de naranja por encima. Servir.
borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

2FREBEAV

Bebida de avea ecolóxica sen glute

Novidade única! Primeira bebida de avea sen glute nun recipiente de vidro. Feito con avea enteira, non contén azucres engadidos. Ademais, o vidro empregado é reciclado e reciclable, o que reduce o seu impacto ambiental e convértese nunha alternativa moi sostible. Un produto lixeiro de sabor auténtico ideal para beber só, acompañar café ou té e mesmo preparar deliciosas sobremesas veganas e sen glute. Produto non refrixerado.

A Finestra sul Cielo

1MARIZ

Xarope de arroz 400 gr

Xarope de arroz 100% de agricultura ecolóxica. Feito usando encimas purificadas para a conversión de amidón de cereais nun azucre máis sinxelo. Este sistema permite obter unha malta máis rica en azucres simples, dando a posibilidade de producir maltas formadas por un só cereal. Ideal para endulzar infusións, tés ou cafés de cereais ou para untar en galletas ou tostadas....

A Finestra sul Cielo

1CURCU

Cúrcuma en po orgánico

Especia culinaria de cor laranxa con aroma potente, ideal para acompañar pratos de verduras, cereais, guisos veganos, arroces, etc. Na medicina ayurvédica, a cúrcuma foi considerada un protector do estómago e un antiinflamatorio natural con infinitas propiedades antioxidantes. Agora nun recipiente de vidro.

A Finestra sul Cielo

1 FAINV

Avena integral

Avea integral de agricultura ecolóxica envasada en atmosfera protectora. Rico en cereais e fibra. Ideal para a elaboración de calquera receita, xa sexa doce ou salgada....

A Finestra sul Cielo

1 CACAO

Cacao en po 125 g

Cacao en po procedente da agricultura ecolóxica. Ideal para a elaboración de sobremesas e diferentes produtos de pastelería....

A Finestra sul Cielo

1 ACIUME

Vinagre Umeboshi 250 ml

O vinagre de Umeboshi obtense filtrando o vinagre salgado extraído da maduración do umeboshi. Úsase como un vinagre normal que, ao ser salgado, permite rematar unha ensalada engadindo só un pouco deste vinagre. Tamén se pode usar en salsas para verduras engadindo unha cullerada de Tahin, dúas culleradas de vinagre de Umeboshi e mesturando ben....

Outros 6 produtos na mesma categoría: