Bifun con verduras e patacas fritas de algas

Ref: receta_93

Fácil

Dificultade

60 minutos

Preparación

Plato único

Tipo

Salteado

Categoría

Ingredientes

Ingredientes para los chips de algas

½  vaso de aceite de sésamo

 ½ vaso de tamari

 guindillas en polvo

  ajo granulado

 un paquete de algas nori

Ingredientes para la salsa oriental

3 c.s. de salsa de soja

3 c.s. aceite de sésamo

2 c.s. mirin

1 c.s. concentrado de manzana

1 c. de chili

1 diente de ajo rallado o en polvo

1 c.s. tahin

1 c.s. jengibre rallado

Ingredientes para los Bifun

1 paquete de Bifun de arroz

1 paquete de seitán

2 zanahorias

3 setas shitake

la parte verde del puerro o una cebolleta

un manojo de espinacas

Pasos

1. Primero preparamos las chips de nori. En un bol mezclamos todos los condimentos y con la ayuda de un pincel los embadurnamos en las hojas de alga nori. Las tostamos en una sartén caliente un par de minutos por lado. Dejar enfriar y cortar en láminas. 

2. Para preparar la salsa oriental mezclamos todos los ingredientes y reservamos.  

3. Cortamos el seitán en tiras y lo sofreímos en una sartén con una cuchara de aceite de sésamo y una de tamari, hasta que esté dorado. Reservamos. 

4. En un wok caliente salteamos el puerro y el ajo rallado  juntos con el aceite y el jengibre. Añadimos las zanahorias y las setas y salteamos unos minutos. Por último añadimos las espinacas. 

5. En una olla con agua hirviendo salada cocinamos la pasta de arroz según las indicaciones del paquete. Escurrimos y pasamos por agua fría.

6. En el mismo wok donde tenemos la verdura salteada vertemos la salsa oriental y los bifun. Los mezclamos con la verdura y el seitán para que todo se empape de la salsa.

7. Servimos los bifun junto con los chips de algas. 

imaxes de tarxetas

Emmanuela Gornati

Coach e chef vegano

@emanuela.gornati_chef

Empresaria, Coach sanitaria e Chef vegana, creadora do método Essenza
borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

1BIF

Bifun (fideos de arroz)

Tradicionais espaguetis de arroz oriental. Lixeiros e saborosos, parécense aos fideos chineses pero están feitos co coidado da calidade xaponesa. Son deliciosas con calquera condimento, en ensaladas e caldo ou estilo "oriental": salteadas nunha tixola cun pouco de aceite, verduras de tempada, tofu ou seitán...

A Finestra sul Cielo

1 MIRIN

Mirin (viño de arroz) 250 ml

Mirin é un viño de arroz moi doce ideal para cociñar algas e verduras con salsa de soia. Ideal para facer sushi ou para quentar un día frío de inverno cunha deliciosa bebida semellante ao ponche. Para facelo, engade mirin ao té Mu fervendo. ...

A Finestra sul Cielo

1 NORTE

Alga nori tostada para sushi

Alga nori tostada, ideal para la elaboración de todo tipo de sushi vegetal. De color negro y sabor delicado, también puede utilizarse como condimento o para envolver cereales y verduras. ¡Elabora un delicioso sushi con esta alga de primera calidad!...

A Finestra sul Cielo

1SEITAN01

Seitán natural BIO

Comida feita de trigo. Cun alto contido en proteína vexetal e baixo contido de graxa, o seitán natural é un produto ideal para aqueles que eliminaron a proteína animal da súa dieta. Cun sabor e textura únicos, esta referencia é un básico pola súa versatilidade na cociña. Apto para veganos....

A Finestra sul Cielo

1 TALLA

Tamari ecolóxico 250 ml

O tamari preparado con soia e sal, é un produto denso, rico e saboroso. Elaborado seguindo o mellor método tradicional (fermentación de 18 meses en barrica de madeira), é ideal para enriquecer e aromatizar receitas a base de cereais, legumes, verduras, algas, arroz, pasta ou ensaladas...

A Finestra sul Cielo

1SHOYU

Salsa de soja shoyu fermentada 250ml bio

Salsa de soia elaborada seguindo o mellor método tradicional (fermentación de 18 meses en barrica de madeira). Ideal para receitas a base de cereais, legumes, verduras e algas. ...

A Finestra sul Cielo

1 OLISE

Aceite de sésamo orgánico

Aceite obtido a partir de sementes de sésamo ecolóxicas pulidas, moídas e prensadas en frío. Alto contido de ácidos graxos poliinsaturados. Ideal para cociñar, aderezar ensaladas e preparar salsas e sopas...

sunnita

1SUNI

Sunni Tahini 340 gr

O tahini é unha crema que se obtén da simple moenda do sésamo e, polo tanto, contén toda a riqueza nutricional desta semente. Úsase como ingrediente para preparar cremas, salsas, doces, etc. Tamén é ideal para engadir directamente ao prato, consumir só ou con outros ingredientes, ou untar sobre pan ou filloas de cereais infladas. Proba a mesturalo con ingredientes doces e salgados como o sal...

Outros 6 produtos na mesma categoría: