Tofu marinado con kale e especias

Ref: receta_99

Fácil

Dificultade

40 minutos

Preparación

Plato único

Tipo

Proteína

Categoría

Ingredientes

  • 1 bloque de tofu firme sin gluten
  • 4 c.s. de tamari
  • 1 c.s. de vinagre de manzana
  • 2 cm de raíz de jengibre rallado
  • 1 c.s. de aceite de sésamo tostado
  • 2 c.s. de sésamo negro
  • 2 c.s. aceite de oliva
  • 100 g de kale
  • 2 dientes de ajo picado
  • 2 c.s. de shichimi togarashi

Ingredientes para el shichimi togarashi:

  • 1 c. de pimienta blanca
  • 1 c. de pimienta negra
  • 1 c. de semillas de sésamo blanco
  • 1 c. de semillas de sésamo negro
  • 2 c. de cayena molida
  • 2-3 cáscara de piel de naranja seca 
  • 2 c. de semillas de amapola

Pasos

1. Preparamos el shichimi togarashi. vertemos todos los ingredientes en un mixer y trituramos. Reservamos

2. Preparamos el tofu. En un bol mezclamos la salsa de soja , el vinagre de umeboshi, el jengibre, los aceites y el sésamo.  añadimos el tofu cortado en cubo y mezclamos bien.

3. Cocinamos el tofu. Forramos una bandeja de horno con papel y disponemos el tofu con toda la salsa de maceración. horneamos a 200 grados durante unos 15 minutos o hasta que se doren bien. Reservamos.

4. Cocinamos la kale. En una sartén sofreímos el ajo cortado en lámina con 1 cucharada de aceite de oliva. Añadimos la kale  y el condimento shichimi togarashi y cocinamos unos minutos.5.En un plato servimos la kale junto con el tofu.

imaxes de tarxetas

Emmanuela Gornati

Coach e chef vegano

@emanuela.gornati_chef

Empresaria, Coach sanitaria e Chef vegana, creadora do método Essenza
borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

1TOFU01

Tofu natural ecolóxico sen glute

Comida elaborada con soia orgánica cultivada en Italia. O seu alto contido en proteínas vexetais convérteo nun produto imprescindible para aqueles que eliminaron a proteína animal da súa dieta. Cun sabor e suavidade únicos, esta referencia é un básico pola súa versatilidade na cociña: combina ben con alimentos máis fortes e tamén absorbe o sabor dos ingredientes...

A Finestra sul Cielo

1 NORTE

Alga nori tostada para sushi

Alga nori tostada, ideal para la elaboración de todo tipo de sushi vegetal. De color negro y sabor delicado, también puede utilizarse como condimento o para envolver cereales y verduras. ¡Elabora un delicioso sushi con esta alga de primera calidad!...

A Finestra sul Cielo

1 TALLA

Tamari ecolóxico 250 ml

O tamari preparado con soia e sal, é un produto denso, rico e saboroso. Elaborado seguindo o mellor método tradicional (fermentación de 18 meses en barrica de madeira), é ideal para enriquecer e aromatizar receitas a base de cereais, legumes, verduras, algas, arroz, pasta ou ensaladas...

A Finestra sul Cielo

1 RENO

Vinagre de mazá ecolóxico

Vinagre de mazá de agricultura ecolóxica cun 5% de acidez. Embotellado sen pasteurización para que conserve plenamente as súas características. Feito por fermentación natural. Ideal para aderezar ensaladas. Sen filtro. Sen pasteurizar.

A Finestra sul Cielo

1 OLISE

Aceite de sésamo orgánico

Aceite obtido a partir de sementes de sésamo ecolóxicas pulidas, moídas e prensadas en frío. Alto contido de ácidos graxos poliinsaturados. Ideal para cociñar, aderezar ensaladas e preparar salsas e sopas...

A Finestra sul Cielo

1SESANE

Sésamo negro BIO 100% compostable

Sésamo negro orgánico, rico en calcio, ácidos graxos, proteínas e fibra. Cun sabor máis intenso e aromático que o sésamo branco, o sésamo negro é ideal para enriquecer calquera prato ou engadir a pans e galletas. Envasado en atmosfera protexida para preservar todos os seus nutrientes. Sen glúten. Agora en envases 100% compostables!

A Finestra sul Cielo

1SMAP

Sementes de amapola ecolóxicas 100% compostables

Sementes de papoula de cultivo ecolóxico, ricas en fontes de fibra e proteínas. Excelente para engadir a ensaladas e pratos de pasta, así como para decorar produtos de panadería, galletas, pan e bastoncillos cun resultado atractivo e delicioso. Envasado en atmosfera protexida para preservar todos os seus nutrientes. Sen glúten. Agora en envases 100% compostables!

Outros 6 produtos na mesma categoría: