Pan de trigo y centeno con semillas

Ref: receta_229

Fácil

Dificultade

8 horas

Preparación

Pan

Tipo

Pan

Categoría

Ingredientes

10g de sal

100 g de masa madre con levadura para pan y pizza

100 g de harina integral de centeno

400 g de harina de fuerza

325ml de agua tibia

1 cucharada de aceite de oliva

1 cucharada de semillas de amapola

1 cucharada de semillas de sésamo

1 cucharada de chía 

Pasos

1. Mezclar la levadura y la mitad del agua templada.

2. Añadir la harina de fuerza, la harina de centeno y la otra mitad del agua. Mezclar bien y añadir las semillas.

3. Amasar hasta que quede una mezcla pegajosa y dejar reposar tapada durante 12 horas en un sitio cálido hasta que doble su volumen.

4. Enharinar la superficie y las manos y amasar durante unos 15 minutos hasta que adquiera elasticidad.

5. Separar la masa y formar dos panes. Los volveremos a tapar durante 1 hora más para que crezcan.

6. Precalentar el horno a 250ºC y añadir un recipiente apto para horno con 250ml de agua durante 15 minutos. Una vez el horno tenga vapor, bajar la temperatura a 200ºC y hornear el pan durante 45 minutos. Sabremos que está hecho si al darle unos golpecitos al pan parece que esté hueco.

borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

1FARTOBA

Fariña de forza BIO

Fariña de forza que, grazas ao seu alto contido proteico, serve para facer pasta, pans especiais e doces, cun longo proceso de levitación, como o panettone. Tamén se pode utilizar para reforzar outras fariñas, facendo a masa máis elástica. Está envasado en atmosfera protectora e os ingredientes empregados na súa elaboración proceden da agricultura ecolóxica.

A Finestra sul Cielo

2LIEPA

Masa madre con levadura para pan e pizza BIO

Masa madre con lévedo deshidratado 100% ecolóxico para preparar bases de pan e pizza ou piadinas. Un produto básico para a túa despensa, para que poidas amosar as túas habilidades en panadería e facer gozar a toda a familia do pan máis ecolóxico. Mesturar, cocer e... Voila!

A Finestra sul Cielo

1SMAP

Sementes de amapola ecolóxicas 100% compostables

Sementes de papoula de cultivo ecolóxico, ricas en fontes de fibra e proteínas. Excelente para engadir a ensaladas e pratos de pasta, así como para decorar produtos de panadería, galletas, pan e bastoncillos cun resultado atractivo e delicioso. Envasado en atmosfera protexida para preservar todos os seus nutrientes. Sen glúten. Agora en envases 100% compostables!

A Finestra sul Cielo

1SESANE

Sésamo negro BIO 100% compostable

Sésamo negro orgánico, rico en calcio, ácidos graxos, proteínas e fibra. Cun sabor máis intenso e aromático que o sésamo branco, o sésamo negro é ideal para enriquecer calquera prato ou engadir a pans e galletas. Envasado en atmosfera protexida para preservar todos os seus nutrientes. Sen glúten. Agora en envases 100% compostables!

A Finestra sul Cielo

1 CHÍA

Sementes de chía ecolóxicas 100% compostables

Sementes de chía ecolóxicas. Considerados un superalimento, son o vexetal con maior contido en Omega3, ademais dunha excelente fonte de fibra, fósforo, calcio, magnesio, potasio, ferro e selenio. Ideal para engadir a ensaladas, usar como ingrediente de sobremesas e pans OU preparar batidos... Agora nun recipiente 100% compostable!

A Finestra sul Cielo

1 FAISE

fariña de centeo enteira

Fariña de centeo integral de agricultura ecolóxica envasada en atmosfera protectora. Ideal para a elaboración de calquera receita, xa sexa doce ou salgada....

Outros 6 produtos na mesma categoría: