Fingers de tofu con kétchup

Ref: receta_153

Fácil

Dificultade

40 min

Preparación

Aperitivo

Tipo

Proteína vexetal

Categoría

Ingredientes

200 g de tofu

2 cdas. de tamari

1 cda. de orégano seco

1 cdta. de pimentón dulce

1 cdta. de ajo en polvo

100 g de harina de maíz para empanar

100 ml de bebida de avena

Kétchup

¼ de cebolla finamente picada

1 ajo pequeño finamente picado

400 g de tomate triturado o passata de tomate

2 cda. de sirope de arroz

1 cda. de vinagre de arroz

½ cdta. de pimentón dulce

½ cdta. de canela en polvo o 1 rama de canela

Pasos

Para el kétchup

1. Sofríe la cebolla y el ajo con un poco de aceite de oliva durante 5-7 minutos.

2. Añade el tomate triturado, el sirope, el vinagre, el pimentón, la canela y un poco de sal. Deja cocer tapado a fuego bajo unos 15-20 minutos removiendo de vez en cuando.

3. Tritura la salsa hasta que el kétchup tenga una textura homogénea. Ajusta el punto de sal y añade agua si lo ves necesario, pero esta salsa tiene que quedar algo espesa. Para los fingers

4. Seca los bloques de tofu con papel absorbente y córtalos en fingers gruesos. Ponlos en un recipiente o plato hondo.

5. Mezcla en un bol los ingredientes para macerar el tofu: tamari, orégano, pimentón y ajo en polvo. Vierte la mezcla por encima de los finges y deja macerar al menos 1 hora.

6. Saca los fingers de tofu que has marinados y rebózalos primero en un plato con la harina de maíz, luego en la bebida de avena en otro plato, y luego otra vez en la harina de maíz.

7. Ponlos en una bandeja con papel vegetal y mete en el horno precalentado a 180°C durante 20 minutos o hasta que estén ligeramente dorados. También puedes hacerlos en la airfryer 15 minutos a la misma temperatura.

8. Sirve los fingers con el kétchup para untar.

cda. / cdas. = cucharada sopera / cucharadas soperas

cdta. / cdtas. = cucharadita de postre / cucharaditas

borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

1TOFU01

Tofu natural ecolóxico sen glute

Comida elaborada con soia orgánica cultivada en Italia. O seu alto contido en proteínas vexetais convérteo nun produto imprescindible para aqueles que eliminaron a proteína animal da súa dieta. Cun sabor e suavidade únicos, esta referencia é un básico pola súa versatilidade na cociña: combina ben con alimentos máis fortes e tamén absorbe o sabor dos ingredientes...

A Finestra sul Cielo

1 TALLA

Tamari ecolóxico 250 ml

O tamari preparado con soia e sal, é un produto denso, rico e saboroso. Elaborado seguindo o mellor método tradicional (fermentación de 18 meses en barrica de madeira), é ideal para enriquecer e aromatizar receitas a base de cereais, legumes, verduras, algas, arroz, pasta ou ensaladas...

A Finestra sul Cielo

1 IMPANA

Fariña de millo para empanar

Fariña de millo para empanado procedente da agricultura ecolóxica. Ideal para fritir lixeiros e crocantes. Non contén levadura e ten un baixo contido en graxa....

A Finestra sul Cielo

1FREBEAV

Bebida de avea ecolóxica sen glute

Bebida de avea sen glute elaborada con auga de fonte, sen azucres engadidos e 100% vexetal. Producido cun tipo de avea naturalmente sen glute cultivada no norte de Alemaña. Caracterízase por unha alta dixestibilidade e alto contido proteico. Tamén é apto para vexetarianos e veganos. Un produto único no mercado dirixido especialmente ao consumidor intolerante aos glúteos....

A Finestra sul Cielo

1MARIZ

Xarope de arroz 400 gr

Xarope de arroz 100% de agricultura ecolóxica. Feito usando encimas purificadas para a conversión de amidón de cereais nun azucre máis sinxelo. Este sistema permite obter unha malta máis rica en azucres simples, dando a posibilidade de producir maltas formadas por un só cereal. Ideal para endulzar infusións, tés ou cafés de cereais ou para untar en galletas ou tostadas....

Vivibio

VBIO502

Pasta de tomate ecolóxica

Deliciosa salsa de tomate natural sen conservantes nin colorantes elaborada con tomate ecolóxico de primeira calidade e sen azucres engadidos. Ideal para preparar pizzas, engadir a guisos, pastas, arroces ou preparar infinidade de salsas. Un básico que non pode faltar na túa despensa. Sen glúten...

A Finestra sul Cielo

1ACIRI

Vinagre de arroz integral 250 ml

El vinagre de arroz integral es un apetitoso condimento elaborado a partir de fermentar durante un año el arroz en tinas de terracota, para convertirlo primero en alcohol y después en vinagre. Su sabor, siendo menos ácido, más suave y lleno que el vinagre de vino, se combina perfectamente con cualquier plato de cereales, verduras y algas, resaltando su sabor sin modificarlo. Puede utilizarse como sust...

Outros 6 produtos na mesma categoría:

BioCool

BC007

Mango congelado BIO

Mango congelado ecológico a dados, listo para consumir. Úsalo como ingrediente para tus smoothies o prepara un rico pastel vegan con compota de mango. Una fruta muy versátil que no puede faltar en tu congelador. En envase de cartón.