Nut Roast

Ref: receta_153

Fácil

Dificultade

60 minutos

Preparación

Entrante

Tipo

Primer Plato

Categoría

Ingredientes

1 cebolla morada grande y cortada a cubitos pequeños

2 zanahorias ralladas finas

1 puerro cortado pequeño

3 dientes de ajo a rodajas finas

100g de lentejas muy cocidas

180g de castañas cocidas y cortadas 

50 gramos de nueces tostadas

30 gramos de semillas de girasol tostadas

30 gramos de semillas de calabaza tostadas

30 gramos de semillas de sésamo negro tostadas

30g de arándanos secos, cortados por la mitad 

100g de pan rallado

150ml de caldo de verduras caliente

6 cucharadas de semillas de lino ( dejadas en remojo la noche anterior)

3 cucharadas de aceite de sésamo

Tomillo y romero troceados finamente

1 pizca de nuez moscada 

Ralladura de ½ naranja 

Sal y pimienta al gusto

1 pizca de pimentón dulce 

1 cucharada de miso de cebada 

Pasos

1.Calentar una sartén grande con aceiteAgregar el ajo y luego la cebolla y saltear hasta que estén casi transparentes.

2.Incorporamos el puerro 5 minutos másBajamos el fuego y agregamos la zanahoria, el ajo, las lentejas, las castañas, las nueces y todas las semillas menos las de lino, los arándanos, las hierbas aromáticas, el pan rallado y las especias. 

3.Agregamos el caldo con la cucharada de miso y cocinar a fuego lento hasta que se absorba todo el líquido.

4.Apagamos el fuego e incorporamos la ralladura de naranja.

5.Trituramos las semillas de lino e incorporamos a la mezcla anterior, removiendo hasta que quede integradoLo vertemos en una bandeja para hacer pan, previamente engrasada o con un papel de cocina.

6.Horneamos entre 25-47 minutos a 170ª en un horno precalentado. 

imaxes de tarxetas

Patricia Restrepo

Directora del IME

@patriciarestrepomacrobiotica

Directora del Instituto Macrobiótico de España y consultora macrobiótica
borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

1 LENTO

Lentellas vermellas peladas 100% compostables

Lentellas vermellas peladas procedentes da agricultura ecolóxica. Exóticas e saborosas, este tipo de legumes son ideais para combinar con cereais e legumes ou condimentar con aceite de oliva virxe extra, salsa de soia ou Gomasio. Son un alimento nutricional moi completo, moi rico en fibra e cun alto contido en proteínas de orixe vexetal. Envasado en atmosfera protexida para preservar todos os seus nutrientes. Agora en envases 100% compostables!

A Finestra sul Cielo

1 TURNO

Sementes de xirasol peladas BIO 100% compostables

Sementes de xirasol peladas procedentes da agricultura ecolóxica. Ricos en ácidos graxos, son ideais para enriquecer calquera tipo de prato ou engadidos a pan e galletas. Envasado en atmosfera protexida para preservar todos os seus nutrientes. Sen glúten. Agora en envases 100% compostables!

A Finestra sul Cielo

1SESANE

Sésamo negro BIO 100% compostable

Sésamo negro orgánico, rico en calcio, ácidos graxos, proteínas e fibra. Cun sabor máis intenso e aromático que o sésamo branco, o sésamo negro é ideal para enriquecer calquera prato ou engadir a pans e galletas. Envasado en atmosfera protexida para preservar todos os seus nutrientes. Sen glúten. Agora en envases 100% compostables!

A Finestra sul Cielo

1SEZU

Sementes de cabaza peladas BIO 100% compostables

Sementes de cabaza peladas procedentes da agricultura ecolóxica. Ricos en ácidos graxos, fibra e proteínas, son ideais para enriquecer calquera prato ou utilizar en pans e galletas. Envasado en atmosfera protexida para preservar todos os seus nutrientes. Sen glúten. Agora en envases 100% compostables!

A Finestra sul Cielo

1DORATI

Sementes de liño dourado BIO 100% compostables

Sementes de liño dourado fonte de Omega 3 procedentes da agricultura ecolóxica. Ricos en ácidos graxos, proteínas e fibra, son ideais para enriquecer calquera tipo de prato ou engadir a pans e galletas. Pódese engadir moído a mingau, batidos ou iogures vexetais. Envasado en atmosfera protexida para preservar todos os seus nutrientes. Sen glúten. Agora en envases 100% compostables!

A Finestra sul Cielo

1 DE MARZO

Mugi miso (miso de cebada) 300 gr

O mugi miso, ou miso de cebada, contén unha alta proporción de cebada. A cocción ao vapor da soia e a maduración da soia, sales e cereais durante aproximadamente un ano, realizada en grandes cubas de cedro, confire a este alimento un sabor inconfundible e delicado. Miso ideal para a preparación de sopas, salsas e condimentos diversos.

A Finestra sul Cielo

1BROSL

Caldo vexetal instantáneo ecolóxico sen levadura

Caldo de verduras instantáneo en po elaborado con ingredientes procedentes da agricultura ecolóxica. Sen levadura e con aceite de oliva virxe extra. Ideal para darlle un toque de sabor único a calquera tipo de prato. ...

Outros 6 produtos na mesma categoría: