Hamburguesa de arroz e garavanzos con chutney de mango

Ref: receta_87

Fácil

Dificultade

1 hora

Preparación

Segundo

Tipo

Proteína vexetal

Categoría

Ingredientes

  • Para las hamburguesas
  • 1 taza de arroz integral redondo cocido
  • 200gr de garbanzos cocidos
  • 2 dientes de ajo
  • ½ cebolla
  • ¼ de pimiento rojo
  • ½ calabacín
  • Cilantro
  • Harina de garbanzo
  • Polenta
  •  

  • Para el chutney
  • 1 mango
  • xenxibre
  • 1 cucharada de Agave
  • Vinagre de manzana

Pasos

1. Picar la cebolla, el ajo, el pimiento, rallar el calabacín y pocharlo todo en la sartén.

2. Triturar los garbanzos, añadir el arroz, las verduras y el cilantro picado al gusto.

3. Corregir de sal y dar forma a las hamburguesas.

4. Para rebozar las hamburguesas mezclar 3 cucharadas de harina de garbanzo con agua hasta tener una textura de huevo batido un poco más espeso y sazonar.

5. Rebozar las hamburguesas por la mezcla de huevo y luego por la polenta. Cocinarlas a la plancha.

6. Para elaborar el chutney, pelar y trocear el mango, rallar un trocito de jengibre y ponerlo en un cazo junto con una cucharada de agave. Reducir a baja temperatura hasta obtener una textura de mermelada. Añadir vinagre de manzana en función de lo agridulce que queramos el chutney.

borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

1 MOLTÍN

arroz integral redondo

Arroz integral redondo de agricultura ecolóxica incluído nunha completa gama de arroz italiano con diferentes variedades: marrón, branco, redondo, longo, selva, negro e aromático tailandés. Perfecto para combinar con calquera condimento....

A Finestra sul Cielo

1CECI

Garbanzos 100% compostables

Os garavanzos son un dos legumes máis nutritivos que existen xa que son moi ricos en proteínas e fibra. Tamén teñen infinitos usos, en sopas, guisos, como guarnición de pratos ou combinados con outras leguminosas. Procedentes da agricultura ecolóxica, tamén son perfectas para facer fariña de garavanzos ou hummus. Envasado en atmosfera protexida para preservar todos os seus nutrientes. Sen glúten. Agora en envases 100% compostables!

A Finestra sul Cielo

1 CARA

Fariña de garavanzos

Fariña de garavanzo caracterizada polo seu alto contido en fibra e a súa composición rica en cereais. Ideal para facer calquera receita doce ou salgada....

A Finestra sul Cielo

1 POLISTA

polenta instantánea

Polenta instantánea de agricultura ecolóxica. Ideal para preparar pratos tanto doces como salgados....

A Finestra sul Cielo

1ZEP

Polvo de xenxibre orgánico

Condimento aromatizante da raíz seca e moída de xenxibre. Ideal para facer doces, pan de xenxibre, aromatizar galletas ou engadir ao té. En recipiente de vidro. 100% ecolóxico.

A Finestra sul Cielo

1 RENO

Vinagre de mazá ecolóxico

Vinagre de mazá de agricultura ecolóxica cun 5% de acidez. Embotellado sen pasteurización para que conserve plenamente as súas características. Feito por fermentación natural. Ideal para aderezar ensaladas. Sen filtro. Sen pasteurizar.

Outros 6 produtos na mesma categoría: