Ensalada de algas y pepino

Ref: receta_181

Fácil

Dificultade

45 minutos

Preparación

Primer plato

Tipo

Ensalada

Categoría

Ingredientes

(Para 2 personas)

 

  • 15 g de alga wakame
  • 1 pepino
  • ½ cucharadita de vinagre de arroz
  • 2 cucharaditas de shoyu
  • 1 pizca de jengibre molido
  • 1 cucharada de aceite de oliva extravirgen
  • 1 puñado de semillas de sésamo
  • 1 puñado de semillas de girasol
  • Agua

Pasos

1.Hidratar el alga wakame en agua fría y dejar en remojo unos 10 minutos. Cortar el pepino en finas láminas.

2.En un frasco, mezclar dos cucharaditas de salsa de soja y media de vinagre de arroz.

3.Añadir una pizca de jengibre molido y una cucharada de aceite de oliva.

4.Agitar bien y reservar. Tostar las semillas de girasol y reservar.

5.Cortar el alga ya hidratada en tiras. Emplatar, poniendo el pepino como base, las algas encima y aliñar con la salsa.

6.Dejar macerar 10 minutos. Decorar con semillas de sésamo y las semillas de girasol tostadas.

borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

1WAK

Alga wakame deshidratada BIO 100% compostable

A alga Wakame verde escuro crece nas fortes correntes oceánicas e é ideal para engadir a ensaladas, sopas, guisos, pratos de verduras e legumes. A cantidade recomendada é de 2 gramos por persoa e día. ...

A Finestra sul Cielo

1ACIRI

Vinagre de arroz integral 250 ml

El vinagre de arroz integral es un apetitoso condimento elaborado a partir de fermentar durante un año el arroz en tinas de terracota, para convertirlo primero en alcohol y después en vinagre. Su sabor, siendo menos ácido, más suave y lleno que el vinagre de vino, se combina perfectamente con cualquier plato de cereales, verduras y algas, resaltando su sabor sin modificarlo. Puede utilizarse como sust...

A Finestra sul Cielo

1SHOYU

Salsa de soja shoyu fermentada 250ml bio

Salsa de soia elaborada seguindo o mellor método tradicional (fermentación de 18 meses en barrica de madeira). Ideal para receitas a base de cereais, legumes, verduras e algas. ...

A Finestra sul Cielo

1SESANE

Sésamo negro BIO 100% compostable

Sésamo negro orgánico, rico en calcio, ácidos graxos, proteínas e fibra. Cun sabor máis intenso e aromático que o sésamo branco, o sésamo negro é ideal para enriquecer calquera prato ou engadir a pans e galletas. Envasado en atmosfera protexida para preservar todos os seus nutrientes. Sen glúten. Agora en envases 100% compostables!

A Finestra sul Cielo

1 TURNO

Sementes de xirasol peladas BIO 100% compostables

Sementes de xirasol peladas procedentes da agricultura ecolóxica. Ricos en ácidos graxos, son ideais para enriquecer calquera tipo de prato ou engadidos a pan e galletas. Envasado en atmosfera protexida para preservar todos os seus nutrientes. Sen glúten. Agora en envases 100% compostables!

Outros 6 produtos na mesma categoría: