arroz tailandés

Ref: receta_161

Fácil

Dificultade

45 minutos

Preparación

Primeira

Tipo

Cereales

Categoría

Ingredientes

  • 1 vaso de arroz integral redondo
  • 1 cebolla
  • 1 cenoria
  • ¼ de repollo
  • ¼ de col lombarda
  • 1 puñadito de judías verdes
  • 1 seta shiitake
  • Aceite de sésamo
  • 1 trozo de jengibre
  • Shoyu
  • Semillas de sésamo negro
  • Cilantro fresco
  • Una cucharadita de cúrcuma en polvo
  • Un puñado de anacardos
  • Sal y agua

Pasos

1. Lavar el arroz y enjuagar.

2. Hervir el arroz con dos vasos de agua, sal y una cucharadita de cúrcuma. Cocinar a fuego medio durante 40 minutos.

3. Cortar la cebolla, las judías verdes y la zanahoria en juliana. Reservar.

4. Cortar también la col lombarda, el repollo y la seta shiitake. Reservar.

5. Rallar un poco de jengibre.

6. En un wok caliente, añadir un chorrito de aceite de sésamo e incorporar el jengibre. Seguidamente, añadir los anacardos y saltear con un chorrito de salsa de soja. Mover y reservar.

7. Añadir un chorrito de aceite de sésamo al wok y pochar las verduras cortadas sin dejar de remover. Incorporar un poco de salsa de soja y la seta shiitake. Mezclar de nuevo.

8. Añadir el arroz cocido y mezclar.

9. Servir el arroz con los anacardos, el cilantro y decorar con unas semillas de sésamo negro por encima.

borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

1 MOLTÍN

arroz integral redondo

Arroz integral redondo de agricultura ecolóxica incluído nunha completa gama de arroz italiano con diferentes variedades: marrón, branco, redondo, longo, selva, negro e aromático tailandés. Perfecto para combinar con calquera condimento....

A Finestra sul Cielo

1 OLISE

Aceite de sésamo orgánico

Aceite obtido a partir de sementes de sésamo ecolóxicas pulidas, moídas e prensadas en frío. Alto contido de ácidos graxos poliinsaturados. Ideal para cociñar, aderezar ensaladas e preparar salsas e sopas...

A Finestra sul Cielo

1SHOYU

Salsa de soja shoyu fermentada 250ml bio

Salsa de soia elaborada seguindo o mellor método tradicional (fermentación de 18 meses en barrica de madeira). Ideal para receitas a base de cereais, legumes, verduras e algas. ...

A Finestra sul Cielo

1SESANE

Sésamo negro BIO 100% compostable

Sésamo negro orgánico, rico en calcio, ácidos graxos, proteínas e fibra. Cun sabor máis intenso e aromático que o sésamo branco, o sésamo negro é ideal para enriquecer calquera prato ou engadir a pans e galletas. Envasado en atmosfera protexida para preservar todos os seus nutrientes. Sen glúten. Agora en envases 100% compostables!

Outros 6 produtos na mesma categoría: