Ensalada fresca de garbanzos

Ref: receta_175

Fácil

Dificultade

30 minutos

Preparación

Primeira

Tipo

Vexetais

Categoría

Ingredientes

 
  • 2 tazas grandes de garbanzos cocidos
  • 1 puñadito de alga arame
  • 1 cenoria
  • ½ o 1 espinacas
  • 1 puñadito de cilantro o perejil
  • 1 c.s. de ralladura de limón
  • Media manzana 
 
  • Aliño
  • 1 c.s. de miso de cebada
  • 1 c.s. de vinagre umeboshi
  • 1 c.s. de aceite de oliva
  • 1 c.s. de ralladura de limón

Pasos

 1. Escurrir bien los garbanzos y colocarlos en una ensaladera.

2. Poner el alga arame a remojo durante 10 minutos.

3. Rallar la zanahoria en el rallador más fino y añadirla a los garbanzos.

4. Añadir las espinacas.

5. Escurrir bien el alga arame y añadirla junto con el cilantro picadito.

6. Mezclar en un tarro de cristal los ingredientes del aliño y verter sobre la ensalada.

7. Mezclar bien y dejar reposar unos minutos antes de servir para que se integren bien los sabores.

8. Al servir, espolvorear con la ralladura de limón y añadir trozos de manzana cortados

imaxes de tarxetas

Elizabeth Moreno

consultor macrobiótico

@isabelmoreno_macrosano

Fundador da escola de macrobiótica, cociña e alimentación saudable MACROSANO. 
borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

1CECI

Garbanzos 100% compostables

Os garavanzos son un dos legumes máis nutritivos que existen xa que son moi ricos en proteínas e fibra. Tamén teñen infinitos usos, en sopas, guisos, como guarnición de pratos ou combinados con outras leguminosas. Procedentes da agricultura ecolóxica, tamén son perfectas para facer fariña de garavanzos ou hummus. Envasado en atmosfera protexida para preservar todos os seus nutrientes. Sen glúten. Agora en envases 100% compostables!

A Finestra sul Cielo

1 ACIUME

Vinagre Umeboshi 250 ml

O vinagre de Umeboshi obtense filtrando o vinagre salgado extraído da maduración do umeboshi. Úsase como un vinagre normal que, ao ser salgado, permite rematar unha ensalada engadindo só un pouco deste vinagre. Tamén se pode usar en salsas para verduras engadindo unha cullerada de Tahin, dúas culleradas de vinagre de Umeboshi e mesturando ben....

A Finestra sul Cielo

1 DE MARZO

Mugi miso (miso de cebada) 300 gr

O mugi miso, ou miso de cebada, contén unha alta proporción de cebada. A cocción ao vapor da soia e a maduración da soia, sales e cereais durante aproximadamente un ano, realizada en grandes cubas de cedro, confire a este alimento un sabor inconfundible e delicado. Miso ideal para a preparación de sopas, salsas e condimentos diversos.

A Finestra sul Cielo

1ARA

Alga Arame-ise 100% compostable

Alga arame de cor negra e sabor delicado. Para engadir a ensaladas e pratos de verduras ou usar como condimento. O uso recomendado por persoa é de 1 gramo ao día, equivalente a 1 pitada de alga cocida, 4 veces á semana, envases 100% compostables...

Outros 6 produtos na mesma categoría: