Caviar crudo de algas y ajo negro

Ref: receta_206

Fácil

Dificultade

30 minutos

Preparación

Aperitivo

Tipo

Paté

Categoría

Ingredientes

  • 5-7 de alga arame (unos 50 g hidratada)
  • 1 cucharadita de cebolla deshidratada en copos o polvo
  • 1 cucharadita de tomillo o eneldo seco
  • 2 cucharadas de aceite de omega 3 (lino)
  • 3-4 dientes de ajo negro
  • 1 cucharadita de hatcho miso (o nuestro miso favorito)
  • Shoyu
  • 2 cucharadas de semillas de chía

Pasos

1. Poner a rehidratar el alga arame durante una hora en agua salada.

2. Meter el alga rehidratada y escurrida en la picadora hasta que quede bien picadita.

3. Incorporar la cebolla deshidratada, el tomillo, el aceite, los dientes de ajo negro, el miso, un chorrito de shoyu y medio vasito de agua que vamos añadiendo poco a poco.

4. Batir hasta tener un vasito de una pasta cremosa de algas.

5. Mezclar en esta pasta dos cucharadas de semillas de chía y poner a enfriar durante al menos una hora para que la chía se expanda y coja textura de caviar.

6. Servir este caviar vegetal con trocitos de pan germinado.

borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

1 CHÍA

Sementes de chía ecolóxicas 100% compostables

Sementes de chía ecolóxicas. Considerados un superalimento, son o vexetal con maior contido en Omega3, ademais dunha excelente fonte de fibra, fósforo, calcio, magnesio, potasio, ferro e selenio. Ideal para engadir a ensaladas, usar como ingrediente de sobremesas e pans OU preparar batidos... Agora nun recipiente 100% compostable!

A Finestra sul Cielo

1SHOYU

Salsa de soja shoyu fermentada 250ml bio

Salsa de soia elaborada seguindo o mellor método tradicional (fermentación de 18 meses en barrica de madeira). Ideal para receitas a base de cereais, legumes, verduras e algas. ...

A Finestra sul Cielo

1HAT

Hatcho Miso orgánico

O Hatcho Miso é a variedade máis antiga de Miso e está feito con soia e sal. É de cor escura e ten un sabor moi intenso.

Outros 6 produtos na mesma categoría: