marmelada amazake

Ref: receta_153

Fácil

Dificultade

20 minutos

Preparación

Sobremesas

Tipo

Tartaletas

Categoría

Ingredientes

Fruta de temporada cortada en cubos medianos

1 bote de amazake

1 litro de zumo de manzana

1 cucharada sopera de algas agar agar

2 cucharadas de melaza de arroz

1 cucharada de kuzu

Una pizca de sal

2 cucharadas de compota de melocotón

Pasos

1. Corta las frutas y añade una pizca de sal.

2. Lleva el zumo de manzana al fuego (reservar un poco) y añadir la cucharada de agar agar al zumo de manzana, removiendo constantemente hasta que las algas se deshagan.

3. Disuelve el kuzu en el zumo de manzana reservado e incorpóralo al fuego.

4. Remueve vigorosamente para evitar que se formen grumos.

5. Una vez tengamos la gelatina fría, añadir una capa de amazake y una capa de compota.

imaxes de tarxetas

Patricia Restrepo

Directora del IME

@patriciarestrepomacrobiotica

Directora del Instituto Macrobiótico de España y consultora macrobiótica
borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

1AMA

Amasar arroz integral

O amasake de arroz integral é unha crema doce e deliciosa ideal para consumir como sobremesa ou engadindo froita, marmelada de froitas, crema de abelás ou crema de améndoas. Tamén se pode utilizar como base para a preparación de pudim ou doces. A fermentación do cereal realízase engadindo koji, un fermento natural que transforma o arroz cocido nesta deliciosa crema, sen utilizar encimas...

Voelkel

VK003

Zume de mazá Demeter ecolóxico

Zume refrescante elaborado con mazás ecolóxicas maduradas ao sol, procedentes da agricultura biodinámica e certificadas co selo Demeter ¡Un delicioso acompañamento para a hora do día! Todos os ingredientes utilizados están libres de organismos modificados xeneticamente e proceden da agricultura ecolóxica, apoiando o cultivo rexional....

A Finestra sul Cielo

1MARIZ

Xarope de arroz 400 gr

Xarope de arroz 100% de agricultura ecolóxica. Feito usando encimas purificadas para a conversión de amidón de cereais nun azucre máis sinxelo. Este sistema permite obter unha malta máis rica en azucres simples, dando a posibilidade de producir maltas formadas por un só cereal. Ideal para endulzar infusións, tés ou cafés de cereais ou para untar en galletas ou tostadas....

A Finestra sul Cielo

1KUZUBO

Kuzu BIO 100% Plastic Free

Kuzu de origen ecológico de La Finestra sul Cielo. El Kuzu es la fécula obtenida de la raíz de una planta selvática, empleada para preparar jaleas de fruta y bebidas especiales como el famoso Ume-Sho-Kuzu. Se puede utilizar en sopas, salsas, gelatinas, dulces, etc....¡Ahora en formato vidrio!

A Finestra sul Cielo

1 PEIXE

compota de pexego

Compota de pexego procedente de agricultura ecolóxica certificada. Obténse da cocción da froita e mesturala con concentrado de mazá. Cun mínimo do 60-70% da mellor froita. Compota untable ideal para almorzar ou merenda. Perfecto tamén para a elaboración das sobremesas. Sen azucres engadidos...

Outros 6 produtos na mesma categoría: