ramen con tofu

Ref: receita_307

Fácil

Dificultade

1 hora

Preparación

Maior

Tipo

Sopa

Categoría

Ingredientes

Bifun fideos de arroz

1 taza de caldo de verduras

2 dientes de ajo picados

1 raíz de jengibre fresca de 3 cm picada muy finamente

4 cebolletas frescas picadas con toda la parte verde

1 taza de bebida de soja o avena

1 cucharada de miso blanco

1 cucharada de shoyu

5 setas shiitake frescas cortadas en lonchas

1 puñado de hojas de col kale

1/2 cucharita de pimentón

1/2 cucharita de chili fresco picado

1 cucharada de Mirin

Tofu firme

Fariña de garavanzos

Aceite de sésamo

Sal do mar

Tamari

2 cucharadas de gomasio súper algas

Pasos

1. Cortamos el tofu en lonchas, las secamos con papel de cocina y las pasamos por harina de garbanzos o maíz. En una sartén con aceite de sésamo las freímos unos minutos por lado. Reservamos.2. A continuación sofreímos las setas shiitake cortadas en láminas gruesas, unos minutos con una cucharita de tamari. Reservamos.3. En una olla llevamos a hervir agua suficiente para cocinar los fideos.4. Nada más rompa a hervir, salamos y escaldamos las hojas de kale durante 1 minutos. Escurrimos y reservamos.5. En la misma agua cocinaremos los fideos según las indicaciones del paquete. Escurrimos, añadimos unas gotitas de aceites y mezclamos bien para evitar que se peguen.6. En una olla o wok vertemos dos cucharadas de aceite de sésamo y sofreímos el ajo picado junto con el jengibre y la cebolleta, unos minutos hasta que se doren.7. Añadir el chili y el pimentón y la pasta de miso blanco. Removemos y añadimos una cucharada de mirin, y de tamari. Rehogamos un minuto.8. Incorporar la bebida vegetal y el caldo. Llevar a hervir y cocinar unos minutos para que se espese un poco el caldo.9. Componemos el plato: En un bol servimos unas cucharadas de caldo, añadimos los fideos en el centro y complementamos todos los ingredientes que hemos preparado, el tofu, la kale, las setas y decoramos con gomasio de algas. Servimos calentito
imaxes de tarxetas

Emmanuela Gornati

Coach e chef vegano

@emanuela.gornati_chef

Empresaria, Coach sanitaria e Chef vegana, creadora do método Essenza
borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

1GOMSU

Gomasio súper algas BIO

Gomasio elaborado con tres especies de algas diferentes (lechuga de mar, nori y alga dulce) ideal para enriquecer platos de cereales o verduras. Espolvorear directamente encima de los alimentos. ...

A Finestra sul Cielo

1TOFU01

Tofu natural ecolóxico sen glute

Comida elaborada con soia orgánica cultivada en Italia. O seu alto contido en proteínas vexetais convérteo nun produto imprescindible para aqueles que eliminaron a proteína animal da súa dieta. Cun sabor e suavidade únicos, esta referencia é un básico pola súa versatilidade na cociña: combina ben con alimentos máis fortes e tamén absorbe o sabor dos ingredientes...

A Finestra sul Cielo

1BIF

Bifun (fideos de arroz)

Tradicionais espaguetis de arroz oriental. Lixeiros e saborosos, parécense aos fideos chineses pero están feitos co coidado da calidade xaponesa. Son deliciosas con calquera condimento, en ensaladas e caldo ou estilo "oriental": salteadas nunha tixola cun pouco de aceite, verduras de tempada, tofu ou seitán...

A Finestra sul Cielo

1BROSL

Caldo vexetal instantáneo ecolóxico sen levadura

Caldo de verduras instantáneo en po elaborado con ingredientes procedentes da agricultura ecolóxica. Sen levadura e con aceite de oliva virxe extra. Ideal para darlle un toque de sabor único a calquera tipo de prato. ...

Vivibio

VBIO524

Bebida de soia natural sen glute

A bebida de soia sen glute Vivibio está elaborada con ingredientes 100% orgánicos de orixe vexetal. Cun baixo contido en graxas saturadas e un alto contido en proteínas, esta referencia é ideal para combinar co teu café da mañá ou engadir aos teus batidos. Non contén azucres engadidos. ...

A Finestra sul Cielo

1MISORI

Arroz miso BIO 300 gr

O miso é o resultado dunha coñecida maduración, de aproximadamente un ano de duración, de soia, sales e cereais, realizada en grandes cubas de cedro. Este proceso dá lugar a unha pasta escura e moi saborosa que se emprega principalmente xunto cos cubos de caldo na elaboración de sopas, salsas e condimentos diversos. O arroz miso, elaborado con soia, arroz integral e sal, ten un...

A Finestra sul Cielo

1 TALLA

Tamari ecolóxico 250 ml

O tamari preparado con soia e sal, é un produto denso, rico e saboroso. Elaborado seguindo o mellor método tradicional (fermentación de 18 meses en barrica de madeira), é ideal para enriquecer e aromatizar receitas a base de cereais, legumes, verduras, algas, arroz, pasta ou ensaladas...

A Finestra sul Cielo

1 MIRIN

Mirin (viño de arroz) 250 ml

Mirin é un viño de arroz moi doce ideal para cociñar algas e verduras con salsa de soia. Ideal para facer sushi ou para quentar un día frío de inverno cunha deliciosa bebida semellante ao ponche. Para facelo, engade mirin ao té Mu fervendo. ...

A Finestra sul Cielo

1 CARA

Fariña de garavanzos

Fariña de garavanzo caracterizada polo seu alto contido en fibra e a súa composición rica en cereais. Ideal para facer calquera receita doce ou salgada....

A Finestra sul Cielo

1 OLISE

Aceite de sésamo orgánico

Aceite obtido a partir de sementes de sésamo ecolóxicas pulidas, moídas e prensadas en frío. Alto contido de ácidos graxos poliinsaturados. Ideal para cociñar, aderezar ensaladas e preparar salsas e sopas...

A Finestra sul Cielo

1 SALFI

Sal mariño enteiro fino

Sal mariño fino enteiro elaborado en Italia (Sicilia) seguindo o método tradicional empregado durante miles de anos nos países mediterráneos. Este método utiliza elementos naturais como o sol e o vento que favorecen a evaporación da auga do mar. Recollido manualmente, sen procesar e sen utilizar ningún tratamento químico, consérvanse todas as características e propiedades naturais...

Outros 6 produtos na mesma categoría: