Croquetas de polenta e cogomelos

Ref: receta_153

Fácil

Dificultade

30 minutos

Preparación

Aperitivo

Tipo

Croquetas

Categoría

Ingredientes

1/2 cebolla finamente picada? 10 champiñones finamente picados

350 g de agua

1 cda. de hatcho miso 

100g de polenta instantánea 

100 g de harina de maíz para empanar 

100 ml de bebida de avena 

Pasos

1.Pon una sartén al fuego y sin nada de aceite. Echa los champiñones y cocínalos hasta que veas que han soltado agua y se han reducido un poco. Entonces añade un chorro de aceite de oliva virgen extra y echa la cebolla. Salpimienta al gusto, sofríe 7-8 minutos y reserva.

2.Para cocinar la polenta pon a hervir el agua en un cazo. Cuando rompa a hervir baja el fuego un poco y añade el miso. Remueve hasta que se disuelva.

3.Añade la polenta instantánea y cocina durante 5 minutos removiendo constantemente.

4.Incorpora el sofrito de setas y mezcla bien. Prueba y agrega sal y pimienta si es necesario. Vierte la mezcla en un plato y deja enfriar durante 30 minutos.

5.Da forma a las croquetas con las manos ligeramente húmedas. Rebózalas primero en un plato con la harina de maíz, luego en la bebida de avena y luego otra vez en la harina de maíz. Vete colocándolas sobre un plato.

6.Pon una sartén al fuego con aceite de oliva. Dora las croquetas de polenta durante 3 - 4 minutos dándoles la vuelta con frecuencia. Al sacarlas colócalas sobre papel absorbente para retirar el exceso de aceite.

7.Puedes servir las croquetas de polenta solas o con alguna salsa de tomate que le va muy bien. 

borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

1HAT

Hatcho Miso orgánico

O Hatcho Miso é a variedade máis antiga de Miso e está feito con soia e sal. É de cor escura e ten un sabor moi intenso.

A Finestra sul Cielo

1 IMPANA

Fariña de millo para empanar

Fariña de millo para empanado procedente da agricultura ecolóxica. Ideal para fritir lixeiros e crocantes. Non contén levadura e ten un baixo contido en graxa....

A Finestra sul Cielo

2FREBEAV

Bebida de avea ecolóxica sen glute

Novidade única! Primeira bebida de avea sen glute nun recipiente de vidro. Feito con avea enteira, non contén azucres engadidos. Ademais, o vidro empregado é reciclado e reciclable, o que reduce o seu impacto ambiental e convértese nunha alternativa moi sostible. Un produto lixeiro de sabor auténtico ideal para beber só, acompañar café ou té e mesmo preparar deliciosas sobremesas veganas e sen glute. Produto non refrixerado.

A Finestra sul Cielo

1 POLISTA

polenta instantánea

Polenta instantánea de agricultura ecolóxica. Ideal para preparar pratos tanto doces como salgados....

Outros 6 produtos na mesma categoría: