- Comeza
- Blog
- Ingredientes
- Natto Miso
blog-navegación
Natto Miso
- Un condimento xaponés, moi valorado na súa cociña, pola súa peculiar combinación de sabores.
- Con ingredientes muy particulares y fermentados: cebada, agua, sal marina, soja, jengibre, kombu, koji.
- Es una fermentación parecida al misos (aunque con menos tiempo), y con un sabor dulzón y especiado.
- Para usarlo, podemos hacer puré los ingredientes con un poco de agua hasta obtener una pasta fina, y luego poderla usar en:
- Sopas y caldos
- o Para acompañar platos de cereal y pasta
- o Para rollitos de arroz (sushis)
- o Para acompañar verduras, ensaladas
- o Para condimentar proteínas vegetales: tofu, seitan...
- o Para hacer salsas y pates
- o Como condimento fermentado, con poder de regenerar la flora intestinal.
- o Para hacer queso de tofu
- o En general para platos salados.
Publicado en: Ingredientes
Publicacións relacionadas no blog
-
Espelta, un trigo prehistórico
Publicado en: Ingredientes12/10/20123854 visitasAfortunadamente, hoxe en día é un dos cereais que se puxo máis de moda e que se pode atopar con bastante...Le máis...
-
A ameixa umeboshi, imprescindible para as túas vacacións
Publicado en: Ingredientes19/06/20153891 visitasAs vacacións están á volta da esquina, e seguro que xa empezaches a pensar que cousas ides poñer no...Le máis...
-
Kukicha: máis que un té
Publicado en: Ingredientes03/02/20162817 visitasNa enorme variedade de alimentos nutritivos que atopamos na dieta macrobiótica, o té ten cabida...Le máis...
-
O cogomelo shiitake, outro aliado da primavera
Publicado en: Ingredientes05/10/20161846 visitasA primavera chega este ano suavemente... parece que pide permiso para instalarse definitivamente en...Le máis...
-
Agar agar, a alga perfecta para os teus pratos de verán
Publicado en: Ingredientes07/08/20162548 visitasO agar-agar é probablemente a alga ideal para o verán polas súas calidades relaxantes e refrescantes, que...Le máis...