Sopa tipo Kimpira

Ref: receta_195

Fácil

Dificultade

45 minutos

Preparación

Primeira

Tipo

macrobiótica

Categoría

Ingredientes

  • 1 zanahoria cortada a cerillas
  • La misma cantidad de bardana (si es fresca cortada a cerillas, o bardana dejada a remojo durante 10 minutos)
  • 30 gramos de calabaza
  • 1 cebolla
  • 1 trozo de raíz de loto (opcional)
  • 1 cucharada de miso de cebada
  • 1 cucharada de shiro miso
  • 1 trozo de jengibre
  • 1 cucharada de aceite de semillas de sésamo
  • Un poco de perejil crudo
  • 1 litro de agua

Pasos

1. Saltear en un poco de aceite la zanahoria. 

2. Añadir por encima la bardana y un poco de agua que lo cubra.

3. Dejar cocer durante 10 minutos a fuego bajo hasta que la bardana este tierna.

4. Añadir la calabaza y la cebolla cortada en cubos.

5. Agregar el agua que falta.

6. Dejar cocer un mínimo de 30 minutos hasta que se haga una sopa consistente y sustanciosa.

7. En el último momento, diluir los dos misos en un poco de caldo y añadir a la sopa.

8. Cocer 5 minutos más sin dejar hervir.

9. Exprimir el zumo de jengibre y servir con jengibre y perejil.

borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

1BARDO

bardana orgánica

Cultivada durante séculos polos agricultores xaponeses, a raíz de bardana é unha das máis utilizadas en Xapón. Elabórase seguindo o método tradicional de conservación: a raíz córtase en tiras finas e despois sécase ao sol....

A Finestra sul Cielo

1 LOTUS

raíz de loto en po

A raíz da flor de loto é, sen dúbida, un dos alimentos "medicinais" moi comúns na macrobiótica. En po, mestura unha cucharadita de café nunha infusión e as súas propiedades poden axudar a combater o exceso de moco, calmar a tose seca e fortalecer o sistema inmunitario....

A Finestra sul Cielo

1 DE MARZO

Mugi miso (miso de cebada) 300 gr

O mugi miso, ou miso de cebada, contén unha alta proporción de cebada. A cocción ao vapor da soia e a maduración da soia, sales e cereais durante aproximadamente un ano, realizada en grandes cubas de cedro, confire a este alimento un sabor inconfundible e delicado. Miso ideal para a preparación de sopas, salsas e condimentos diversos.

A Finestra sul Cielo

1SHIRO

Shiro Miso

Shiro Miso faise cunha fermentación de menos de dous meses para conseguir un sabor máis delicado e doce que o miso normal. É ideal para preparar salsas ou cremas e acompañar verduras e cereais. produto pasteurizado.

A Finestra sul Cielo

1 OLISE

Aceite de sésamo orgánico

Aceite obtido a partir de sementes de sésamo ecolóxicas pulidas, moídas e prensadas en frío. Alto contido de ácidos graxos poliinsaturados. Ideal para cociñar, aderezar ensaladas e preparar salsas e sopas...

Outros 6 produtos na mesma categoría: