Manzana asada con caramelo de miso

Ref: receta_93

Fácil

Dificultade

40 minutos

Preparación

Sobremesas

Tipo

Sobremesas

Categoría

Ingredientes

  • 4  manzanas
  • Leche de coco (previamente enfriada)
  • 2 cucharadas de shiro miso
  • 200 ml de sirope de arroz
  • Almendras o piñones
  • 1 bote de amazake
  • Zumo de limón y canela

Pasos

1. Cortamos las manzanas por la mitad, quitamos las semillas, las rociamos con zumo de limón y espolvoreamos con canela. Las ponemos en el horno y las cocinamos hasta que estén blandas.

2. En una sartén tostamos las almendras con una cucharada de zumo de limón y  una de sirope de arroz, hasta que estén doraditas.

3. Preparamos el caramelo. Separamos la crema de coco del agua de coco, vertemos el agua en un cazo y lo llevamos a hervir junto al sirope de arroz, hasta que se espese. Incorporamos la crema de coco y cocinamos hasta que se convierta en una crema densa. añadimos el miso y mezclamos bien para que se integre con la crema.

4. Para el relleno. Mezclamos el amazake con la mitad del carmelo. Reservamos.

5. Montamos el plato. Vertemos un poco de crema de amazake en la mitad inferior de la manzana, decoramos con las almendras, juntamos la otra mitad de la manzana y decoramos con caramelo.

imaxes de tarxetas

Emmanuela Gornati

Coach e chef vegano

@emanuela.gornati_chef

Empresaria, Coach sanitaria e Chef vegana, creadora do método Essenza
borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

1SHIRO

Shiro Miso

Shiro Miso faise cunha fermentación de menos de dous meses para conseguir un sabor máis delicado e doce que o miso normal. É ideal para preparar salsas ou cremas e acompañar verduras e cereais. produto pasteurizado.

A Finestra sul Cielo

1MARIZ

Xarope de arroz 400 gr

Xarope de arroz 100% de agricultura ecolóxica. Feito usando encimas purificadas para a conversión de amidón de cereais nun azucre máis sinxelo. Este sistema permite obter unha malta máis rica en azucres simples, dando a posibilidade de producir maltas formadas por un só cereal. Ideal para endulzar infusións, tés ou cafés de cereais ou para untar en galletas ou tostadas....

cocomi

CC24

Crema de coco para cociñar BIO

Crema de coco para cociñar cocomi elaborada con ingredientes de cultivo ecolóxico. Ideal para dar sabor e cremosidade a sopas, sobremesas, batidos tailandeses e un sinfín de opcións. 100% vegano...

A Finestra sul Cielo

1AMA

Amasar arroz integral

O amasake de arroz integral é unha crema doce e deliciosa ideal para consumir como sobremesa ou engadindo froita, marmelada de froitas, crema de abelás ou crema de améndoas. Tamén se pode utilizar como base para a preparación de pudim ou doces. A fermentación do cereal realízase engadindo koji, un fermento natural que transforma o arroz cocido nesta deliciosa crema, sen utilizar encimas...

Outros 6 produtos na mesma categoría: