tempeh boloñesa

Ref: receta_153

Fácil

Dificultade

35 minutos

Preparación

Plato único

Tipo

Proteína vexetal

Categoría

Ingredientes

½ cebolla finamente picada

½ pimiento rojo finamente picado

2 dientes de ajo finamente picados

200 g de tempeh 

2 cdas. de orégano seco

2 cdas. de tamari 

300 g de tomate triturado

150 ml de agua

Sal y pimienta molida al gusto

Aceite de oliva virgen extra

Para acompañar

Pasta Levadura nutricional

Albahaca fresca

Pasos

1.Coge el tempeh, rállalo con un rallador y reserva.

2.Pon una cazuela al fuego con un par de cucharadas de aceite de oliva virgen extra. Sofríe la cebolla y el pimiento 5 minutos con un poco de sal.

3.Añade el ajo y el tempeh rallado. Cocina a fuego medio unos 5 minutos.

4.Echa el orégano, el tamari, el tomate triturado y el agua. Cocina a fuego medio durante 15 minutos removiendo de vez en cuando. La salsa boloñesa ya estaría lista, puedes conservarla en la nevera un par de días o incluso congelarla.

5.Para preparar un plato de pasta a la boloñesa mezcla la salsa con la pasta en una sartén, puedes añadir un poco de agua de cocción de la pasta. Sirve con un poco de levadura nutricional y algunas hojas de albahaca fresca.

cda. / cdas. = cucharada sopera / cucharadas soperascdta. / cdtas. = cucharadita de postre / cucharaditas de postre

borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

1TEMPEH01

Tempeh a la plancha BIO

Comida elaborada con soia ecolóxica. Cun alto contido en proteína vexetal, o tempeh natural é un recurso ideal pola súa versatilidade na cociña. Podes cortalo en tiras e facer un wok de verduras, fideos de soba e tempeh. Apto para veganos....

A Finestra sul Cielo

1 TALLA

Tamari ecolóxico 250 ml

O tamari preparado con soia e sal, é un produto denso, rico e saboroso. Elaborado seguindo o mellor método tradicional (fermentación de 18 meses en barrica de madeira), é ideal para enriquecer e aromatizar receitas a base de cereais, legumes, verduras, algas, arroz, pasta ou ensaladas...

Vivibio

VBIO502

Pasta de tomate ecolóxica

Deliciosa salsa de tomate natural sen conservantes nin colorantes elaborada con tomate ecolóxico de primeira calidade e sen azucres engadidos. Ideal para preparar pizzas, engadir a guisos, pastas, arroces ou preparar infinidade de salsas. Un básico que non pode faltar na túa despensa. Sen glúten...

Alce Negro

AN001

Espaguetis de trigo integral

Auténtica pasta tradicional italiana elaborada con trigo ecolóxico cultivado na meseta de Murge, entre Puglia e Basilicata, no sur de Italia. Rico en fibra e cun maior contido proteico. O seu rigoroso proceso de selección permite obter unha pasta cun sabor único e inconfundible, ideal para combinar con calquera tipo de salsa....

Outros 6 produtos na mesma categoría: