Salpicón vegano

Ref: receta_301

Fácil

Dificultade

1 hora

Preparación

Primer plato

Tipo

Ensalada

Categoría

Ingredientes

1 taza de azuki cocidos

2 zanahorias

1 puñado de rabanitos

1 tallo de apio

1 pepino

1 aguacate

1/2 cebolla morada

1 manojo de rúcula

 

Para el aliño 

Zumo de 1/2 limón

2 cdas. de vinagre de manzana

2 cdas. de AOVE

Sal y pimienta

Pasos

1. Cortamos todas las verduras a cubitos muy pequeños, zanahoria apio rabanitos y pepino, y las ponemos todas en un bol.

2. Preparamos el aliño emulsionando todos los ingredientes en un vaso y luego aliñamos las verduras. Mezclamos bien.

3. Añadimos las azuki ya cocidas o cualquier otra legumbre al gusto, y mezclamos bien con la verdura y el aliño.

4. Preparamos el dip de aguacate: abrimos el aguacate por la mitad y con una cuchara lo sacamos, lo ponemos en un bol y lo aplastamos con el tenedor, lo aliñamos con aceite sal y limón y añadimos la cebolla morada picada muy finamente. Mezclamos bien y reservamos.

5. Servimos el salpicón con una base de rúcula y la pasta de aguacate.

6. Es un plato muy fresco, fácil y nutritivo, ideal para llevarlo al trabajo o a la playa, o como aperitivo para una cena veraniega en la terraza.

imaxes de tarxetas

Emmanuela Gornati

Coach e chef vegano

@emanuela.gornati_chef

Empresaria, Coach sanitaria e Chef vegana, creadora do método Essenza
borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

1HOK

Azuki Hokkaido en envase compostable

Grazas ao solo volcánico fértil de Hokkaido, os feixóns azuki desta zona de Xapón teñen un sabor máis doce, suave e salgado. Son unha das leguminosas máis dixestivas que existen e caracterízanse por un alto valor nutricional. Pódense combinar con calquera outra leguminosa, cereal ou vexetal ou condimentarse con aceite de oliva, salsa de soia ou Gomasio. Tamén son perfectos como...

A Finestra sul Cielo

1 RENO

Vinagre de mazá ecolóxico

Vinagre de mazá de agricultura ecolóxica cun 5% de acidez. Embotellado sen pasteurización para que conserve plenamente as súas características. Feito por fermentación natural. Ideal para aderezar ensaladas. Sen filtro. Sen pasteurizar.

Outros 6 produtos na mesma categoría: