Albóndigas de tofu y miso

Ref: receita_240

Fácil

Dificultade

40 minutos

Preparación

Proteína vexetal

Tipo

Proteína vexetal

Categoría

Ingredientes

1 bloque de tofu desmenuzado

1 porro

200 g de setas portobello y shiitake

Un puñado de nueces

Una cucharita de miso

2 dientes de ajo

1 rama de tomillo fresco y una de romero picado finamente

1-2 cucharadas de shoyu

Aove - Sal

Harina de almendras para rebozar (para una versión sin gluten) o pan rallado

Para la salsa:

1/2 cucharada de miso

1 cucharada de tahín Agua

Pasos

1. En una sartén sofreímos el ajo, el puerro junto con las hierbas aromáticas, el aceite y una pizca de sal hasta que esté dorado.

2. Añadimos las setas cortadas en láminas y cocinamos hasta que queden blandas.

3. Añadimos las nueces picadas y cocinamos un minuto más.

4. Incorporamos el tofu y sazonamos con salsa de soja. Removemos y cocinamos unos minutos más.

5. Apagamos el fuego y añadimos una cucharadita de miso cuando la temperatura haya bajado un poco.

6. Trituramos la mezcla con un procesador, hasta conseguir una masa homogénea.7. Formamos bolitas con las manos húmedas ( para que la masa no nos quede pegada en las manos) y rebozamos las albóndigas en harina de almendras.8. Disponemos las croquetas en una fuente de horno forrada con papel y rociamos con aceite.

9. Horneamos a 190 grados durante 15-20 minutos hasta que se doren.

10. Para la salsa, calentamos un poco el agua y la cucharadita de tahín, sin que lleguen a hervir.

11. Una vez la mezcla esté caliente sacamos del fuego y añadimos el miso. Mezclamos bien y dejamos enfriar.

12. Servimos las croquetas de tofu junto con la salsa de miso.

imaxes de tarxetas

Emmanuela Gornati

Coach e chef vegano

@emanuela.gornati_chef

Empresaria, Coach sanitaria e Chef vegana, creadora do método Essenza
borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

1TOFU01

Tofu natural ecolóxico sen glute

Comida elaborada con soia orgánica cultivada en Italia. O seu alto contido en proteínas vexetais convérteo nun produto imprescindible para aqueles que eliminaron a proteína animal da súa dieta. Cun sabor e suavidade únicos, esta referencia é un básico pola súa versatilidade na cociña: combina ben con alimentos máis fortes e tamén absorbe o sabor dos ingredientes...

A Finestra sul Cielo

1MISORI

Arroz miso BIO 300 gr

O miso é o resultado dunha coñecida maduración, de aproximadamente un ano de duración, de soia, sales e cereais, realizada en grandes cubas de cedro. Este proceso dá lugar a unha pasta escura e moi saborosa que se emprega principalmente xunto cos cubos de caldo na elaboración de sopas, salsas e condimentos diversos. O arroz miso, elaborado con soia, arroz integral e sal, ten un...

A Finestra sul Cielo

1SHOYU

Salsa de soja shoyu fermentada 250ml bio

Salsa de soia elaborada seguindo o mellor método tradicional (fermentación de 18 meses en barrica de madeira). Ideal para receitas a base de cereais, legumes, verduras e algas. ...

sunnita

1SUNI

Sunni Tahini 340 gr

O tahini é unha crema que se obtén da simple moenda do sésamo e, polo tanto, contén toda a riqueza nutricional desta semente. Úsase como ingrediente para preparar cremas, salsas, doces, etc. Tamén é ideal para engadir directamente ao prato, consumir só ou con outros ingredientes, ou untar sobre pan ou filloas de cereais infladas. Proba a mesturalo con ingredientes doces e salgados como o sal...

A Finestra sul Cielo

1FARIMAN

Fariña de améndoa BIO - 100% compostable

Fariña de améndoa de agricultura ecolóxica, elaborada a partir da trituración de froitos secos pelados. Ideal para preparar receitas tanto doces como salgadas....

Outros 6 produtos na mesma categoría: