Ensalada de kale con tofu macerado

Ref: receta_185

Fácil

Dificultade

3 horas

Preparación

Primeira

Tipo

macrobiótica

Categoría

Ingredientes

  • Variedades de kale al gusto
  • Un puñado de judías verdes cocidas sólo unos 5 minutos con agua con sal y enfriadas rápidamente
  • Semillas de girasol
  • Semillas de calabaza
  • Semillas de sésamo
  • 1 remolacha previamente horneada con piel 
  • Una cucharada de chucrut
  • Alga wakame hidratada 5 minutos
  • 1 naranja
  • 1 bloque de tofu
  • 4 cucharadas de aceite de oliva
  • 1 cucharadita de cúrcuma
  • 1-1.5 cucharadas de sirope de arroz
  • 1 cucharada de vinagre de arroz
  • ½ cucharadita de mostaza
  • 1-1.5 cucharada de tamari
  • Queso fresco vegano (opcional)

Pasos

1. Limpiar las verduras y reservarlas. Hacer lo mismo con las kale.

2. Limpiar y secar las semillas y reservarlas también.

3. Mezclar el aceite de oliva, la cúrcuma, el sirope de arroz, la mostaza y el tamari para el macerado del tofu.

4. Cortar el tofu a trocitos y dejar macerar durante 2h en la salsa que hemos elaborado anteriormente. Pasado este tiempo, hornear 20 minutos.

5. Cortar la remolacha fría en cuadraditos.

6. Montar la ensalada poniendo en la base los brotes verdes e ir colocando encima las verduras, la naranja, el tofu, la remolacha y finalmente las semillas.

7. Mezclar y aliñar justo antes de consumir para mantener las verduras crujientes. Añadir opcionalmente trocitos de queso vegano fresco.

borde_favorito gardar para máis tarde
Compre os ingredientes desta receita:

A Finestra sul Cielo

1WAK

Alga wakame deshidratada BIO 100% compostable

A alga Wakame verde escuro crece nas fortes correntes oceánicas e é ideal para engadir a ensaladas, sopas, guisos, pratos de verduras e legumes. A cantidade recomendada é de 2 gramos por persoa e día. ...

A Finestra sul Cielo

1TOFU01

Tofu natural ecolóxico sen glute

Comida elaborada con soia orgánica cultivada en Italia. O seu alto contido en proteínas vexetais convérteo nun produto imprescindible para aqueles que eliminaron a proteína animal da súa dieta. Cun sabor e suavidade únicos, esta referencia é un básico pola súa versatilidade na cociña: combina ben con alimentos máis fortes e tamén absorbe o sabor dos ingredientes...

A Finestra sul Cielo

2ACIRI

Vinagre de arroz 500 ml

O vinagre de arroz é un apetitoso condimento elaborado coa fermentación do arroz durante un ano en cubas de terracota, para convertelo primeiro en alcohol e despois en vinagre. O seu sabor, ao ser menos ácido, máis suave e completo que o vinagre de viño, combina perfectamente con calquera prato de cereais, verduras e algas, destacando o seu sabor sen modificalo. Pode ser usado como o seu...

A Finestra sul Cielo

1 TALLA

Tamari ecolóxico 250 ml

O tamari preparado con soia e sal, é un produto denso, rico e saboroso. Elaborado seguindo o mellor método tradicional (fermentación de 18 meses en barrica de madeira), é ideal para enriquecer e aromatizar receitas a base de cereais, legumes, verduras, algas, arroz, pasta ou ensaladas...

A Finestra sul Cielo

1MARIZ

Xarope de arroz 400 gr

Xarope de arroz 100% de agricultura ecolóxica. Feito usando encimas purificadas para a conversión de amidón de cereais nun azucre máis sinxelo. Este sistema permite obter unha malta máis rica en azucres simples, dando a posibilidade de producir maltas formadas por un só cereal. Ideal para endulzar infusións, tés ou cafés de cereais ou para untar en galletas ou tostadas....

A Finestra sul Cielo

1 TURNO

Sementes de xirasol peladas BIO 100% compostables

Sementes de xirasol peladas procedentes da agricultura ecolóxica. Ricos en ácidos graxos, son ideais para enriquecer calquera tipo de prato ou engadidos a pan e galletas. Envasado en atmosfera protexida para preservar todos os seus nutrientes. Sen glúten. Agora en envases 100% compostables!

A Finestra sul Cielo

1SEZU

Sementes de cabaza peladas BIO 100% compostables

Sementes de cabaza peladas procedentes da agricultura ecolóxica. Ricos en ácidos graxos, fibra e proteínas, son ideais para enriquecer calquera prato ou utilizar en pans e galletas. Envasado en atmosfera protexida para preservar todos os seus nutrientes. Sen glúten. Agora en envases 100% compostables!

A Finestra sul Cielo

1SESANE

Sésamo negro BIO 100% compostable

Sésamo negro orgánico, rico en calcio, ácidos graxos, proteínas e fibra. Cun sabor máis intenso e aromático que o sésamo branco, o sésamo negro é ideal para enriquecer calquera prato ou engadir a pans e galletas. Envasado en atmosfera protexida para preservar todos os seus nutrientes. Sen glúten. Agora en envases 100% compostables!

Outros 6 produtos na mesma categoría: